FTC en Intel onthullen getuigen voor rechtszaak

De antitrustzaak tegen Intel, die op 9 maart begint, zal ongeveer vijftig getuigen de revue laten passeren. De processorfabrikant en aanklager de Federal Trade Commission dienden eind vorige week hun lijsten met potentiële getuigen in.

De getuigenlijst van de FTC noemt ondermeer topmanagers James Meadlock en Wade Patterson van computerfabrikant Intergraph, ex-Compaq-directeur Richard Hugh Barnes en ex-Intel-manager Gordon Campbell. Daarnaast heeft de handelscommissie ex-Digital-voorzitter Robert Palmer, patentenjurist Donald Quigg en AMD-directeur Atiq Raza in de coulissen klaarstaan.
Intel roept zijn mede-oprichter Andrew Grove op, naast nog andere werknemers waaronder president Craig Barrett, woordvoerder Chuck Malloy en managers Sharon Alt en Pat Gelsinger. De getuigenlijst van de processorfabrikant vermeldt verder professor Carl Shapiro van de universiteit van Californië - voorheen hoofdeconoom bij het Amerikaanse ministerie van Justitie - en computerwetenschapper Alan Jay Smith van de Berkeley-universiteit.

Ook concurrenten

Opvallend genoeg wil Intel ook topmensen van concurrenten AMD en Cyrix opvoeren als getuigen. Zij moeten aantonen dat de chipfabrikant geen monopolie heeft in de markt voor computerchips. Dat Intel de laatste tijd marktaandeel verliest aan met name AMD werkt nu in het voordeel van de aangeklaagde fabrikant. Dit verlies speelt echter vooral in de markt voor lichtere, goedkope PC's. Dit komt volgens de FTC door de forse marges die Intel voor zijn producten hanteert. Dit bedrijf geeft wel toe dat het cruciale informatie heeft onthouden aan computerfabrikanten als Intergraph en Compaq. Dat afsluiten van informatie is volgens Intel echter geen wetsovertreding, maar gewone zakenpraktijken.  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-26T00:00:00.000Z Jasper Bakker