Timmer: kwartaalcijfers mooi afscheidscadeau

EINDHOVEN - Halfgeleiders zijn momenteel de meest winstgevende activiteit van het Philips-concern. In het vierde kwartaal van 1995 werd hierop een netto resultaat geboekt van 635 miljoen gulden. De omzet steeg met 21 procent tot 14,8 miljard gulden.

In het algemeen viel het resultaat over het vierde kwartaal wat tegen. Philips-topman Jan Timmer, die in oktober met pensioen gaat, was toch tevreden over de jaarcijfers. Hij sprak van een mooi afscheidscadeau. De nettowinst steeg vorig jaar met 18 procent tot 2,52 miljard gulden. De omzet nam 5,7 procent toe tot 64,46 miljard gulden.
Timmer gaf openlijk toe dat de digitale compact cassette geen verkoopsucces is. Alleen de echte audio-liefhebbers blijken interesse te tonen. De verkopen van de CD-I komen zoals bekend maar tergend langzaam op gang, terwijl ook Timmers derde grote troef (hdtv) nog geen duidelijke toekomst heeft. Maar de digitale videodisk (DVD) met als belangrijkste toepassing een nieuwe generatie CD-Rom-'drive' belooft wel een verkoophit te worden. Behalve de videospeler-versie komt er binnenkort ook een audio-versie, mits het overleg met de muziekindustrie slaagt.
Overigens ligt de toekomst van Philips niet zozeer op hardware-gebied maar veeleer in de software. Het Eindhovense concern streeft er naar straks een kwart van de omzet uit de sector amusement te halen. Ook halfgeleiders en componenten, multimedia, business electronics, kabeltelevisie alsmede IT-dienstverlening (het nieuwe Origin) bieden goede kansen. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-02-23T00:00:00.000Z correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.