Bouwstenen in de ict (29 Twinning Center)

Hét Nederlandse symbool van de internet-hype is misschien wel Twinning. In 1998 bedacht door Hans Wijers, voormalig minister van Economische Zaken, en entrepreneur/webgoeroe Roel Pieper moest de formule uitgroeien tot een netwerk van startende, innovatieve ict-bedrijfjes.

Een van de Twinning Centers werd in Eindhoven eind 1999 opgeleverd op het terrein van de Technische Universiteit, ontworpen door Arie van Rangelrooy van, inmiddels, het Eindhovense bureau Architecten-en-en.
Van Rangelrooy ontwierp het massief ogend gebouw vanuit de gedachte dat het het eerste commerciële kantoor op de TU-campus zou worden. De parkachtige doorgang onder het bouwwerk geeft het lucht. Om het identiteit te geven liet hij glasgevels met daarin de naam Twinning aanbrengen, voorzien van een sterk uitvergrote en gerasterde foto die fotograaf Ed van der Elsken maakte van een juichend publiek bij een wielerwedstrijd. Dat geeft het gebouw geen neutrale maar een menselijke uitstraling.
Van Twinning is nu alleen nog de vestiging in Amsterdam over. De 'broedplaats' in Eindhoven doet tegenwoordig dienst als bedrijvenverzamelgebouw, maar dan ook voor meer ervaren it-bedrijven.
 
Rik Sanders

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-02-14T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.