FTC breidt zaak tegen Intel uit

De Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) zal tijdens de antitrustzaak tegen Intel nieuwe beschuldigingen introduceren. De chipfabrikant zou bedreigingen hebben geuit aan het adres van PC-maker Micron Electronics en werkstationfabrikant Silicon Graphics.

De antitrustzaak, die op 9 maart begint, richtte zich in eerste instantie op de relatie van Intel met bedrijven als Intergraph, Digital en Compaq. De chipmaker zou deze PC-fabrikanten cruciale informatie onthouden, totdat de drie ondernemingen hun licenties op intellectuele eigendom zó regelen dat het Intel goed uitkomt. Dit machtsmisbruik is volgens de FTC ontoelaatbaar. Die overheidsorganisatie schakelt econoom Frederic Scherer, van Harvard University's Kennedy School of Governement, in om aan te tonen dat Intel de concurrentie in de markt bedreigt.
Rechter James Timony heeft inmiddels een verzoek van Intel afgewezen om Richard Parker, één van de juristen van de FTC, van deelname aan de rechtszaak uit te sluiten. Volgens Intel onderhoudt Parker nauwe contacten met concurrent Advanced Micro Devices (AMD). Topman Atiq Raza van AMD moet op 9 maart getuigen. De rechter keurde Parkers deelname aan de rechtszaak goed na een ethisch onderzoek.  MC/JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-19T00:00:00.000Z Jasper Bakker