Ict'ers redelijk honkvast

Headhunters jagen vooral op goed betaalde jonge kandidaten

Bijna een op de drie ict'ers in de ict-sector heeft het afgelopen jaar één keer of vaker gesolliciteerd bij een andere werkgever. Er is opmerkelijk genoeg géén significant verschil tussen het sollicitatiegedrag in 2004 en dat in 1999.

Dat blijkt uit de uitkomsten van het Mobiliteitsonderzoek 2004 ICT Arbeidsmarkt dat onder lezers van Computable is gehouden. Het sollicitatiegedrag van ict'ers verschilt in 2004 niet naar leeftijd, opleidings- of inkomensniveau. Maar: hoe onzekerder men over de huidige baan is en hoe korter in dienst, hoe vaker men solliciteert. En ondanks al het solliciteren denkt bijna de helft van de ondervraagden over drie jaar nog steeds bij dezelfde werkgever te werken. Een kwart denkt dan elders te werken.
Ook headhunters zijn flink actief: 41 procent van de ict'ers in de ict is door dergelijke bemiddelaars benaderd, de helft van hen zelfs meerdere keren. Medewerkers met een hoog inkomen of een lage leeftijd worden vaker voor een functie benaderd door een headhunter dan hun lagerbetaalde of oudere collega's.
De onderzochte Computable-lezers zijn niet erg ingenomen met de situatie op de arbeidsmarkt. 36 procent is negatief gestemd, 47 procent neutraal en slechts 17 procent is positief gestemd.
Ict'ers in de niet-ict dienstverlening solliciteren meer (36 procent) dan hun confraters in de ict-sector (31 procent). Overheids-ict'ers zijn het meest honkvast: slechts 22 procent heeft in 2004 gesolliciteerd, 61 procent denkt over drie jaar nog bij dezelfde werkgever in dienst te zijn.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-02-18T00:00:00.000Z René Rippen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.