KNP BT versterkt banden in grote inkoop-alliantie

Aandelenruil niet uitgesloten

Info'Products Europe, de computergroothandel van KNP BT, gaat deel uitmaken van een wereldwijde alliantie. Besloten is tot intensieve samenwerking met de Japanse tegenvoeter Otsuka Shokai en de Amerikaanse Entex Information Services.

In het kielzog van dit trio komen nog enkele kleinere partners mee, zoals Transmarco uit Singapore en Migesar uit Mexico. De alliantie probeert vooral multinationale ondernemingen te bedienen. Deze klanten kunnen straks voor het integreren van hun PC-systemen bijna overal ter wereld aankloppen bij dit wereldverbond. De alliantie heeft vertegenwoordigingen in 29 landen, verspreid over alle werelddelen. Men is partner van IBM, Compaq, Hewlett-Packard en Toshiba.

Eén aanspreekpunt

De drie grote spelers die een belangrijk deel van de wereld bestrijken, werkten al samen op het gebied van marketing en verkoop. Maar de banden worden veel hechter. Qua service en prijsniveau gaan de drie ondernemingen op één lijn zitten. Ook krijgt de gezamenlijke organisatie die Global Alliance gaat heten, gemeenschappelijke vertegenwoordiging over de hele wereld. De klanten krijgen één gezamenlijk contactpunt. Multinationale ondernemingen kunnen hun internationale IT-project via een vaste persoon laten verlopen. Aan elke multinationale klant wordt een internationale 'account executive' toegewezen die volledige ondersteuning krijgt van een wereldwijd team van deskundigen.
Het aangaan van dit wereldverbond is een alternatief voor een fusie. Het nemen van een belang in elkaars aandelenkapitaal is nog niet aan de orde geweest, maar wordt voor de toekomst zeker niet uitgesloten.
Global Alliance gaat opboksen tegen andere internationale samenwerkingsverbanden als CG en Globe Serve.
 
Omzet Global Alliance
Info'Products Europe heeft een jaaromzet van 4 miljard gulden. Daarmee is dit Nederlandse bedrijf de grootste onafhankelijke PC-systeemintegrator in Europa. Entex is de grootste in Amerika, terwijl Otsuka Shokai in Japan de koppositie inneemt. Samen met Otsuka Shokai en Entex komt de alliantie tot een gezamenlijke omzet van 13 miljard gulden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-02-14T00:00:00.000Z Correspondent