TietoEnator meldt zich op Nederlandse zorgmarkt

Het Finse TietoEnator heeft de zorgautomatiseerder ITB uit Keulen overgenomen. Dit Duitse bedrijf is recent gestart met het bewerken van de Nederlandse markt, samen met PinkRoccade.

TietoEnator koopt ITB (omzet 7,8 miljoen euro) voor negen miljoen euro. De overname past in de internationale expaniestrategie van de automatiseerder uit Helsinki. Bovendien wil het bedrijf, dat in Scandinavië een prominente rol speelt in de zorgsector, uitgroeien tot een Europese zorgautomatiseerder. Hoofdproductlijn van ITB is iMedOne, een webgebaseerd informatiemanagementsysteem voor ziekenhuizen en psychiatrische instellingen. In Nederland maakte TietoEnator zijn entree na de overname van Teledynamics in 2002.
ITB is sinds 1993 actief als leverancier van software aan klinieken. Op het Duitse hoofdkantoor werken 45 medewerkers, maar in India bestiert de automatiseerder een divisie met honderdtwintig ontwikkelaars. In Nederland bewerkt ITB met partner PinkRoccade sinds juni vorig jaar met een klein team vanuit een kantoor in Apeldoorn de markt. Een klant is er al, de GGZ-groep uit Eindhoven. Paul Ridley (ex-PriceWaterhouseCoopers), manager ITB Benelux, meldt dat zijn bedrijf ook samen met PinkRoccade wil meedoen aan een eventuele aanbesteding voor het landelijk elektronisch patiëntendossier (epd) van Het Nationaal ICT Instituut voor de zorg (Nictiz). Het zal dan slag moeten leveren met gedoodverfde favorieten als eNovation en Uzorg/Gemnet.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-02-11T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.