Deutsche Telekom opent in Berlijn 'huis van de toekomst'

Ict-snufjes op de Potsdamer Platz

Deutsche Telekom opent in april in Berlijn een 'T-Com Haus'. Deze innovatieve woning biedt een kennismaking met de modernste ontwikkelingen op ict- en multimediagebied, aldus het telecombedrijf. Een voorproefje van dit 'huis van de toekomst' staat op de aankomende Cebit-beurs in maart in Hannover.

Op het veertiende internationale perscolloquium van Deutsche Telekom in Bonn nodigde topman Kai-Uwe Ricke geïnteresseerden uit om een lang weekeinde te wonen in het T-Com Haus. "Men kan dan zelf innovatieve oplossingen in een woonomgeving uittesten en ervaren." Het 'huis van de toekomst' komt in Berlijn te staan tussen de Potsdamer Platz en het Museum voor Communicatie. Deutsche Telekom en zijn divisie T-Com werken bij het opleveren van het pand samen met WeberHaus (exterieur), Neckermann (interieur) en Siemens (huisautomatisering en communicatie-apparatuur). Van april tot december 2005 is het huis geopend voor overnachtingen.
T-Com gebruikt voor de netwerkverbindingen zijn producten T-DSL en Wlan. Met behulp van een pda kunnen toepassingen in het huis aangestuurd worden, zoals een virtuele cd-regelaar, keukenspullen, een interactief berichtenbord, het binnenhalen van een digitale krant en een stemmingmanagementwisselaar voor vijf woonruimtearrangementen van licht, beeld en geluid. Daarnaast zijn er velerlei snufjes, zoals webradio, videovergaderen, Xbox-spelletjes, video-on-demand, een virtuele toeristische rondrit door Berlijn en biometrische trainingsapparaten.
Rickes aankondiging van het T-Com Haus sloot aan op het motto van de persbijeenkomst: 'Tien jaar Deutsche Telekom - Laat het morgen gebeuren: innovaties voor de toekomst'. Volgens de DT-baas zal informatie- en communicatietechnologie de komende jaren nog meer dan vroeger als katalysator dienen voor maatschappelijke trends. "Het wordt een vanzelfsprekend onderdeel van een ieders leven - van jong tot oud." Zijn opmerkingen waren ingegeven door een studie van onderzoeksbureau Rand Corporation naar de de rol van ict in Duitsland in 2015. De Nederlander Martin van der Mandele, directeur Rand Europe, poneerde de stelling dat de ict-tecknieken in de nabije toekomst ervoor zorgen dat de samenleving '19de eeuwse trekjes' gaat vertonen. Dat wil zeggen: in 2015 kunnen familieleden en vrienden via de digitale communicatiemogelijkheden (razendsnel en levensecht beeld en geluid) overal en altijd contact met elkaar houden en ontstaan er locale, virtuele leefgemeenschappen.< BR> 
Zie ook: http://www.t-com-haus.de

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-02-11T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.