Management Share grijpt laatste kans

Omstreden eigenaar Melridge hangt celstraf boven het hoofd

Bestuursvoorzitter Rob Bus van Management Share zegt niet te twijfelen aan de integriteit van de Melridge Groep. Hij moet ook wel: lopen de gesprekken spaak, dan gaat zijn bedrijf op de fles. Uitzendbureau Melridge krijgt met de beoogde overname van Management Share zicht op een beursnotering.

Het geplaagde Management Share en de Melridge Groep tekenden twee weken geleden een intentieverklaring tot verkoop. Melridge is om twee redenen geïnteresseerd in een overname: het lijft opleider Edushare in, de enige overgeblevene levensvatbare werkmaatschappij met bijna dertig medewerkers, en het verkrijgt via de Management Share NV een notering aan de Amsterdamse effectenbeurs. Een belangrijke voorwaarde voor het slagen van de overname is het volgende week bereiken van een crediteurenakkoord, om de surseance van betaling van ict-dienstverlener Management Share te kunnen beëindigen.
Melridge uit Capelle aan den IJssel zendt automatiseerders en andere technische specialisten uit alsmede boekhouders, schoonmakers, tentoonstellingbouwers, beveiligingsmedewerkers en horecapersoneel. "Meneer, of ik nu schilders uitzend, of automatiseerders, het is allemaal om het even", zei een van de topmannen eerder tegen een verslaggever van Computable. Op dit moment wil de uitzendorganisatie geen toelichting geven met oog op het lopende boekenonderzoek.
Melridge is een familiebedrijf met aan het hoofd Harry van Achteren. Deze vijftigjarige eigenaar/investeerder is omstreden. Hij kwam een halfjaar geleden negatief in het nieuws nadat de overname van het noodlijdende Lan Alyst Group op een ware soap uitdraaide. Er ontstond grote ruzie tussen Van Achteren en de oprichters van Lan Alyst Rob Ruiten en Addie Wormgoor over het al dan niet nakomen van allerlei financiële toezeggingen. De heren zagen elkaar uiteindelijk bij de rechter; de vier onderdelen van Lan Alyst gingen alle failliet. Bestuursvoorzitter Rob Bus zegt dat deze zaak Management Share er niet van weerhouden heeft door te gaan met de besprekingen. "We hebben erover gepraat met mensen binnen Melridge en we twijfelen niet aan de integriteit van het bedrijf."
Vorige week maakte het Rotterdams Dagblad bekend dat de rechtbank in Rotterdam Van Achteren heeft veroordeeld tot een jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk, voor het mede plegen van valsheid in geschrifte in een fraudezaak rond het geflopte Maaspopfestival in 1995. De woordvoerster van Melridge zegt hierover dat dit een pure privé-aangelegenheid is van 7,5 jaar geleden. "Het heeft niets met Melridge te maken. Bovendien is hij in deze zaak op andere beschuldigingen vrijgesproken." Zij zegt dat Van Achteren in hoger beroep zal gaan.

Overnamepartner

In mei vorig jaar verleende de rechtbank in Amsterdam het beursgenoteerde, verliesgevende Management Share uitstel van betaling. Daarna is er fors gesneden in de ict-dienstverlener: de werkmaatschappijen VAC Software Share, Edcoss, iShare, Europe Data Consult en het Duitse Jansen MI Consultants werden failliet verklaard. Alleen de holdingmaatschappij en de enig levensvatbare dochteronderneming Edushare bleven over.
De zoektocht naar een overnamepartner begon al een jaar eerder. Een fusie met SRC Caledon ketste in april 2001 af. De eerste contacten met Melridge dateren van begin 2001. "Die zijn in het najaar geïntensiveerd", zegt Bus. "Mocht de overname niet door gaan dan gaan we alsnog failliet."
Melridge zal alle dienstverlenende activiteiten onderbrengen in de holding van Management Share, om het als één geheel naar de beurs te brengen. De op te zetten luchtvaarttak blijft bijvoorbeeld buiten de overname. Mocht de overname doorgaan, dan zal de naam Management Share worden veranderd in Melridge, luidt de verwachting van Bus.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-08T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.