Toezegging Debis over loonsverhoging

Automatiseringsbedrijf Debis heeft de bonden toegezegd een structurele loonsverhoging van 1,5 procent door te voeren.

Volgens een woordvoerder van de CNV is hierover een "herenakkoord bereikt". CNV-onderhandelaar Peter Geraerds liet weten dat er nog een lange weg te gaan is voor er volledige overeenstemming zal zijn bereikt. Het cao-overleg was vorige week vastgelopen op de wens van Debis om de ruimte voor loonsverhoging volledig in te zetten voor variabele beloning en winstdeling. De bonden konden niet met deze wens leven en stapten uit het overleg.
"Het is een principiële kwestie", reageert Geraerds. "In de eerste onderhandelingsronde stemde Debis wel in met een structurele beloning. Nu wilde de directie de beloning winst- of prestatieafhankelijk maken." Deze veranderde visie van Debis was voor de bonden reden om de onderhandelingen te staken. De vakbonden boden vervolgens een petitie aan, waarin ze pleitten voor een structurele loonsverhoging voor de werknemers van de dochter van Daimler-Benz.

Vandaag verder

In de cao's bij Getronics en Roccade is wel een vorm van prestatiebeloning opgenomen. De bonden, die liever spreken van een beoordelingsafhankelijke beloning, gingen hiermee akkoord. De onderhandelaars hielden destijds niet vast aan de eis om een generieke loonsverhoging in de overeenkomst op te nemen. "Het feit dat we elders de generieke verhoging loslieten is geen reden om hiervan bij Debis ook af te zien. Tijdens deze onderhandelingen hebben we altijd over de generieke beloning gesproken", aldus Geraerds. De vakbondsman verwacht dat de partijen vandaag weer om de tafel gaan zitten.  MC
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-06T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.