Sybase moet cijfers na geknoei herzien

Sybase moet de definitieve publicatie van de resultaten van het vierde kwartaal en de jaarcijfers van 1997 uitstellen. Daarbij dreigt het bedrijf in de rode cijfers te eindigen, terwijl het had aangekondigd financieel hersteld te zijn. Voor een aantal investeerders geeft dit aanleiding om gezamenlijk (class action suit) een rechtszaak wegens fraude tegen het bedrijf aan te spannen.

De zaak kwam aan het licht tijdens een standaard boekenonderzoek. Externe accountants bemerkten dat de Japanse vestiging had geknoeid met de verwerking van transacties. Tegen het bedrijfsbeleid in bleken Japanse medewerkers softwarecontracten te hebben gesloten met een 'niet goed, geld terug'-clausule. De effecten van deze actie zijn echter niet verwerkt in de resultaten van het afgelopen jaar. Doorberekening van deze extra post, die tussen de 60 en 65 miljoen dollar ligt, leidt Sybase in het vierde kwartaal nog verder in de rode cijfers. Het jaarresultaat zal door deze strop naar alle waarschijnlijkheid ook negatief zijn.
De betrokken Japanse medewerkers hebben inmiddels hun congé gekregen.  RS
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-30T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.