Getronics opent dienstencentrum in Brussel

Overheveling klanten reeds gestart

Getronics heeft eind vorige week zijn Network and Security Operations Center (NSOC) in Brussel geopend. Dat moet het beheer en de ondersteuning van de computers en het netwerk van de klanten verzekeren.

  
Vier ernstige heren knippen het lint door. Van links af Jean-Claude Vandenbosch, algemeen directeur van Getronics Belux; Klaas Wagenaar, ceo van Getronics; Jos Chabert, vice-voorzitter van het Brusselse deelparlement en Didier Reynders, vice-premier van België en tevens minister van Financiën.
Het ging om de officiële opening van het centrum, dat echter al enige tijd functioneert en dat de activiteiten overneemt van het voormalige centrum in Kontich (Antwerpen). De Europese klanten van Getronics zullen in de komende maanden naar het nieuwe Brusselse NSOC worden overgeheveld. De it-dienstenleverancier beschikt vanaf nu immers over twee dienstencentra: één in Brussel en één in de buurt van Boston (in de VS).
Vanuit het indrukwekkende centrum kunnen de it-installaties (zowel systemen als netwerken) van de Getronics-klanten op afstand worden beheerd: in totaal 6 miljoen it-systemen (waarvan 3,2 miljoen pc's, maar ook servers, routers, printers, enzovoorts) en 600.000 oproepen per maand.
In de praktijk behandelt het NSOC grotendeels automatisch ongeveer 15 miljoen berichten per dag, wat uiteindelijk resulteert in gemiddeld twee grote problemen (waarvoor contact moet worden opgenomen met de klant).
Het NSOC zorgt voor het beheer en de helpdesk van de pc's en servers, het netwerk en de toepassingen, met alle bijbehorende beveiligingsaspecten.
Op dit moment gebeurt dat al voor klanten als SN Brussels Airlines, Delta Lloyd Bank, de FOD Financiën (voor de Tax-on-Web toepassing), Argenta, AmEx, Belgian Ground Services en Eural. Daarnaast zijn er nog heel wat klanten die liever anoniem blijven. Getronics beheert in het NSOC ook zijn eigen infrastructuur. De onderneming telt 22.000 werknemers in meer dan 30 landen.
In het NSOC werken momenteel 20 mensen (in 3 ploegen), maar dat aantal kan op termijn stijgen tot 120.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-02-04T00:00:00.000Z Marc Husquinet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.