Sun doet goede zaken in Nederland

Server en werkstationproducent Sun Microsystems heeft 1996 met een record-kwartaal afgesloten. De winst steeg 41 procent tot 178,3 miljoen dollar, terwijl de omzet met bijna 19 procent toenam tot 2.082 miljoen dollar. Ook in Nederland krijgt het Amerikaanse concern steeds meer naam. De omzet steeg de eerste zes maanden van het lopende boekjaar met 30 procent vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder.

Wim Beltman, directeur van Sun Microsystems in Nederland, is 'in zijn nopjes' over de tweede helft van 1996. Met name de servers verkopen goed. In de laatste drie maanden van het jaar werden liefst 100 procent meer eenheden verkocht.
Sun werkt met een gebroken boekjaar 1996/1997. De eerste helft van het boekjaar 1997 werd op 29 december 1996 afgesloten. Voor de tweede helft is Beltman eveneens optimistisch. Hij verwacht uit te zullen komen op een gemiddelde omzetgroei van 35 procent vergeleken met vorig jaar. "Het ziet er naar uit dat Sun de omzet verdrievoudigt in drie jaar." Beltman schrijft de resultaatverbetering toe door een verandering in de produktmix. Daarnaast levert Sun Nederland steeds meer aan banken, verzekeringsmaatschappijen, telecommunicatiebedrijven en de industrie. HB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-01-31T00:00:00.000Z Henk Boot