Bouwstenen in de ict (28 Computer Support)

Computer Support is een softwarehuis voor handelsondernemingen dat zich richt op de AS/400 en alle front- en backoffice software. Het in 1986 opgerichte bedrijf zit sinds 1999 in een pakhuis uit 1641. De Verenigde Oost-Indische Compagnie gebruikte het pakhuis voor de opslag van handelswaar.

De locatie was perfect omdat het IJsselmeer toen nog voor de deur lag.
Het gebouw staat op de hoek van het 's Gravenhekje en de Prins Hendrikkade. Het kijkt uit op een combinatie van oud én nieuw Amsterdam; de Montelbaanstoren, het TPG Post centrum en het technologiemuseum Nemo. Over de geschiedenis van het pand is weinig bekend. Bij de modernisering van het interieur is alle moeite gedaan om oorspronkelijke details te behouden. De oorspronkelijke balken, muren, luiken en zelfs ramen zijn bijvoorbeeld behouden.
Bij het Computer Support werken 29 mensen, van wie vijftien gedetacheerd. De binnendienstmedewerkers delen de derde verdieping van 900 vierkante meter. Dat hier nog ruimte voor recreatie over is, spreekt voor zich: een boksbal, dartbord en slaapbank zorgen voor de nodige ontspanning.
 
Henk Boot

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-31T00:00:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.