Printerdivisie SNI geeft Océ vleugels

Océ-van der Grinten (kopieermachines, printers en tekenkamer-apparatuur) heeft in het afgelopen jaar een winst behaald van 169 miljoen gulden. Dat is 56 procent meer dan in 1995, zo blijkt uit de voorlopige resultaten.

De omzet nam 43 procent toe tot 4,2 miljard gulden. Als de omzet van de vorig jaar overgenomen printer-divisie van Siemens Nixdorf buiten beschouwing wordt gelaten, bedraagt de omzetstijging 18 procent. Daarvan is 3 procent te danken aan een gunstig valuta-effect.
De Duitse printer-divisie (SNI) was goed voor ongeveer 750 miljoen gulden omzet. Omdat deze printer-activiteiten in april werden overgenomen, telden ze gedurende acht maanden mee in de omzet. Over de mate van winstgevendheid deed Océ-topman Pennings tijdens zijn nieuwjaarstoespraak geen mededelingen.
Wel liet hij weten dat 1996 voor zijn concern in alle opzichten een succesvol jaar is geweest. Voor het lopende jaar is men vol vertrouwen. Een verdere groei van de omzet en winst wordt verwacht. Dit optimisme is deels gebaseerd op de produkt-mix van de overgenomen printer-activiteiten. Het effectenhuis Wesselius reageerde positief op de resultaten-ontwikkeling. Omdat Océ aan haar verwachtingen voldoet, blijft de koop-aanbeveling van het aandeel gehandhaafd.

Enthousiasme

Ook Theodoor Gilissen Bankiers is enthousiast. Volgens dit effectenhuis verdient het concern een hogere koers/winst-verhouding dan in de afgelopen jaren, omdat de onderneming is veranderd van een technologie-volger naar een meer agressieve innovator.
Als voorbeelden noemt Theodoor Gilissen de snelle verandering van analoge naar digitale technologie, de introductie van verschillende nieuwe kopieermachines in korte tijd en de aankondiging van een digitale 'full-colour' kopieermachine. Tenslotte heeft de aankoop van de Siemens Nixdorf printer-activiteiten het bedrijf een sterke positie gegeven op de markt voor zeer snelle printers en op de snelgroeiende markt voor 'printing-on-demand'. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-01-24T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.