Be good and tell it

IT-professionals hebben heel veel uit te leggen. Ze houden zich bezig met zaken waar gewone stervelingen vaak niets van snappen. En ze moeten zich keer op keer weer waar maken in de ogen van een sceptische buitenwacht, die lijdzaam moet toezien hoe IT-afdelingen en -budgetten maar blijven groeien en groeien, zonder dat meteen duidelijk is wat dat nou allemaal oplevert.

Dit naar zijn aard enigszins troebele water trekt vissers van allerhande allooi, niet altijd met vergunning. Een goed voorbeeld is een prominent van de voorpagina schreeuwende publikatie vorige week in een gerenommeerd opinieweekblad, waarin wordt beweerd dat 'bedrijven minder doelmatig gaan werken zodra ze computers gaan aanschaffen', en waarin leveranciers van informatietechnologie worden gekenschetst als 'pushers en dealers'.
Op zichzelf is het heel goed mogelijk om kritische vragen te stellen over het rendement van informatietechnologie, zonder te vervallen in laster, demagogie en karikatuur. Gelukkig zijn daar ook veel voorbeelden van - een overzicht van de stand van discussie in dezen vindt u deze week in het katern Achtergrond & Opinie. Maar verstandige IT-ers blijven altijd waakzaam en houden het heft in eigen hand. Want er valt nu eenmaal altijd en overal heel veel uit te leggen. Verwaarlozing van deze kerntaak wordt vroeger of later duur betaald.
Twee dingen dus: Be good - and tell it.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-01-24T00:00:00.000Z Hoofdredactie Mark Plekker