Philips verplaatst monitoren naar Taiwan

EINDHOVEN - Taiwan wordt voor Philips het wereldwijde hoofdkwartier van alle activiteiten op gebied van monitoren en aanverwante computerprodukten. De verplaatsing van dit belangrijke en ook zeer winstgevende bedrijfsonderdeel komt nadat eerder al was besloten de regie over de audio-activiteiten naar Singapore over te hevelen. De invloed van Eindhoven als hoofdcentrum boet daarmee in.

Vier belangrijke managers moeten naar Taiwan verhuizen. Een groot aantal topfiguren van de Produktgroep Monitoren was hen al voorgegaan. Philips ontwerpt en vervaardigt reeds jarenlang monitoren in Taipei. Taiwan is absoluut leidend in de wereld van de monitoren. Vrijwel alle grote fabrikanten zijn daar gevestigd. Philips is nummer twee op de lijst van monitor-fabrikanten. Ruim de helft van de 5000 Philips-mensen die de Produktgroep Monitoren telt, zit op Taiwan.
Het land produceert de meeste monitoren ter wereld, waarvan een groot deel als oem-leverancier. De monitoren worden verkocht onder verschillende merknamen. De vraag is echter zo groot dat men zelfs al weer omziet naar produktiemogelijkheden in naburige landen. Bovendien zijn in landen als Maleisië en Thailand de arbeidskosten veel lager. Zelf probeert Taiwan concurrerend te blijven door massaal goedkope werkkrachten op tijdelijke basis uit de Filipijnen over te laten komen. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-01-26T00:00:00.000Z correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.