Windows 95 drijft omzet en winst Microsoft op

HOOFDDORP - Microsoft heeft de beurs verrast met zeer gunstige resultaten. Winst en omzet namen in de eerste helft van het op 1 juli 1995 begonnen boekjaar spectaculair toe. In die periode bereikte de nettowinst een recordhoogte van 1,07 miljard dollar. In hetzelfde tijdvak een jaar eerder bedroeg de nettowinst 689 miljoen dollar. De omzet nam toe van 2,7 miljard naar 4,2 miljard dollar.

Vooral de laatste drie maanden van het jaar waren uitstekend. De omzet nam toe van 1,48 miljard naar 2,2 miljard dollar. Dit is een sprong van meer dan 50 procent.

Gestegen verkopen

De verbetering van de resultaten wordt toegeschreven aan de gestegen verkopen. De grootste lancering uit de geschiedenis van de PC, de introductie van Windows 95, viel in deze periode. Microsoft zwijgt in alle talen over de omvang van de verkopen. Ramingen gaan uit van 17 tot 20 miljoen verkochte exemplaren, waarvan het merendeel geïnstalleerd werd op nieuwe PC's.
Microsoft verwachtte tot eind 1995 ongeveer 30 miljoen stuks te verkopen. Ondanks deze tegenvaller vond de beurs de cijfers prima, zeker nadat Motorola, Intel en Apple met tegenvallers waren gekomen. De resultaten van het lopende (derde) kwartaal liggen op het niveau van het voorgaande. In het vierde kwartaal kunnen de resultaten iets teruglopen. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-01-26T00:00:00.000Z correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.