Werknemers Raet blijven met lege handen achter

ARNHEM - De overname van Raet door de automatiseringsconcerns Getronics en Roccade pakt voor werknemers met aandelen en personeelsopties minder gunstig uit. Hoewel de overnamesom niet naar buiten werd gebracht, is duidelijk dat de werknemers niets hebben aan de aandelen en opties die ze in de loop der jaren hebben vergaard.

Betrokken werknemers hoopten destijds hun stukken te verzilveren als Raet naar de beurs zou gaan. Het toenmalige bestuur had daarop gezinspeeld, maar van een beursgang is nooit wat gekomen. Eind vorig jaar namen uiteindelijk Getronics en Roccade Raet over. Uit de daaraan voorafgaande onderzoeken bleek echter dat het bedrijf er aanzienlijk slechter voor stond dan verwacht. Gevolg daarvan was dat de prijs per aandeel daalde.
Thans blijkt dat houders van aandelen en optierechten met lege handen achterblijven. Voorzover deze stukken nog waarde hebben, gaat de opbrengst naar Delta Lloyd. Deze verzekeraar had aan Raetbel, waarin een deel van het personeel belangen heeft ondergebracht, een achtergestelde lening gegeven ter (mede)financiering van het aandelen- en optieplan. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-01-26T00:00:00.000Z correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.