Ordina wekt vertrouwen bij bonden

Deze week vond een gesprek plaats tussen de vakbonden en Ronald Kasteel, bestuursvoorzitter van Ordina, over de overnamestrijd rond PinkRoccade. Het werkte verhelderend, aldus de bondsbestuurders.

Kasteel bleef bij zijn eerdere uitspraak dat - indien de overname doorgaat - een integratie gepaard gaat met zo'n driehonderdvijftig tot vierhonderd ontslagen, een ongeveer even groot aantal als Getronics aangaf. "Daarbij zal hij de vakbonden uitnodigen voor overleg, bijvoorbeeld over het opstellen van een sociaal plan", zegt Wim Burggraaf, bestuurder van CNV Dienstenbond. "Bovendien zegde hij toe de bonden te willen betrekken bij het overleg over de harmonisatie van de arbeidsvoorwaarden. Hij wilde alleen geen uitspraak doen over de rol van de ondernemingsraden en het overnemen van de cao van PinkRoccade."
Volgens Burggraaf houden de bonden een voorkeur voor Getronics, dat wel een cao heeft, maar was het goed om het standpunt van Kasteel aan te horen. Ook bij Babet Hendriks van De Unie is een deel van de eerdere scepsis over Ordina als toekomstige partner voor PinkRoccade weggenomen. "Kasteel is in ieder geval bereid om te praten met de vakbonden. Het belangrijkste is dat er eindelijk duidelijkheid komt voor het personeel van Pink. Een overname slaagt alleen als de medewerkers er vertrouwen in hebben. Kasteel zal beseffen dat bij een fusie van deze omvang, waarbij de kleinere de grotere partij wil overnemen, het gebruik van een cao handig is om vertrouwen te schenken."
Volgens de bonden laat Kasteel in de eerste week van februari weten of hij naar aanleiding van het boekenonderzoek definitief een bod op PinkRoccade uitbrengt.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-01-28T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.