True Software ontwikkelt configuratie-management in Java

'Beheer systeemontwikkeling vereist geschikte hulpmiddelen'

"Als BMW een klacht ontvangt over een bepaald onderdeel, weten ze precies wanneer, waar, hoe en door wie het storingselement is geproduceerd. In de software-industrie is dat nog nauwelijks het geval." Met zijn nieuwe op Java gebaseerde producten zegt True Software gereedschappen aan te bieden die hier verandering in brengen.

Dit stelt Cees Loppersum, directeur van Channel Selection & Management (CS&M), distributeur van True Software. Dit Amerikaanse bedrijf investeerde in 1997 12,5 miljoen dollar in de ontwikkeling van producten op het gebied van 'software configuratie-management': beheer van veranderingen in software tijdens de hele levenscyclus van een softwareproduct. Dit maakt het mogelijk software tijdens zijn levenscyclus te volgen, te onderhouden en te beheren. True Software heeft zijn producten gebaseerd op Java en Corba 2.0 (Common Object Request Broker Architecture).

Snellere implementaties

De software-industrie ontwikkelt zijn software in toenemende mate op basis van componenten. Het in componenten opdelen van R/3 door SAP leidt tot eenvoudigere en snellere implementaties. "Het beheer van de configuratie van softwarecomponenten, de afhankelijkheid tussen verschillende pakketversies en conflicterende sof twarecomponenten op de desktop zullen zonder geschikte hulpmiddelen tot enorme problemen leiden", zo meldt een onderzoeksrapport van de Hurwitz Group.

Java en Corba

True Software levert een suite van producten op het marktgebied waar ook Continuüm en Clearcase actief zijn. CS&M is de belangrijkste partner van het Amerikaanse softwarebedrijf in Europa. "Wij verzorgen distributie en consultancy in voornamelijk de Benelux. Daarnaast zijn wij verantwoordelijk voor de helpdesk-activiteiten in Europa en het Midden Oosten", zegt Loppersum.
True Change beheert de veranderingen van software tijdens het systeemontwikkeltraject en voorkomt bijvoorbeeld dat twee ontwikkelaars tegelijk aan hetzelfde stukje code werken. Met True Track kan de voortgang van een veranderingsproces gevolgd worden. Het product True Release regelt de distributie van software over de infrastructuur. Deze producten werken met een centrale repository. Met True Site kunnen meerdere vestigingen tegelijk gebruik maken van de repository.
De software is gebaseerd op de zogenoemde change set-technologie. Veranderingen in de code worden als onafhankelijke objecten in de repository opgeslagen. Deze objectgeoriënteerde aanpak, op basis van Java en Corba 2.0, levert volgens Loppersum een kortere comp ilat ietijd en een grotere beheerbaarheid op.

Groei in kielzog

De markt voor configuratie-management wordt nog als een niche-markt beschouwd. Volgens de onderzoeksorganisatie IDC groeide de marktomvang in 1995 van 174 miljoen naar 241 miljoen dollar. Met een groei van 35 procent per jaar wordt de marktomvang rond de eeuwwisseling geschat op één miljard dollar. True Software houdt de komdende drie jaar rekening met een omzetgroei van 300 procent per jaar. Loppersum verwacht met CS&M in het kielzog van True Software te groeien. In 1997 boekte het bedrijf een omzetgroei van 50 procent en volgend jaar verwacht men een groeicijfer van tussen de 75 en de 100 procent.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-16T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.