Centric en Civility Premier Partner IBM

Centric en PinkRoccade Civility dreigen hun 'First Tier'-status voor IBM iSeries kwijt te raken. Wel lopen er gesprekken over het verwerven van het 'Premier Partner'-schap.

Met de 'First Tier'-status kunnen partners rechtstreeks bij IBM computersystemen inkopen en wederverkopen. Yung Ong, directeur Partners & Alliances bij IBM, zegt dat Centric en Civility op iSeries-gebied in 2004 niet het minimaal vereiste omzetbedrag van een aantal miljoen euro hebben gehaald. Daaruit vloeit voort dat zij hun directe inkoopstatus verliezen. Ong benadrukt dat beide automatiseerders reguliere partners (met 'Advanced' en 'Member'-statussen) blijven en dat er gesprekken lopen over het toekennen van de allerhoogste 'business partner'-onderscheiding bij IBM: de 'Premier'-status. "Vaak wordt ook het 'First Tier'-label gezien als een kwaliteitsstempel, maar dat is puur een inkooplabel. Er zijn bijvoorbeeld partijen die gezien hun behaalde omzet rechtstreeks mogen inkopen bij IBM, maar dat niet willen omdat ze daarvoor hun logistieke processen moeten veranderen."
Centric en Civility kampen met uitblijvende opdrachten (dus ook voor iSeries) van de gemeentemarkt, van oudsher een AS/400-bolwerk. Beide bedrijven hebben daardoor recent moeten snijden in hun personeelsbestand. Centric wijt de teruggang in iSeries-orders zelf aan het beëindigen van leveranties aan een aantal concurrenten, zoals Ordina en Kraan Bouwcomputing. "Die waren klant van Ccix, een iSeries-infrastructuurleverancier die wij in 2003 kochten, maar wilden geen klant van ons blijven", zegt Karim Henkens, directeur van Centric ICT Solutions. Hij benadrukt dat een eventuele toekenning van de status van Premier Partner voor zijn bedrijf van groter belang is. "IBM heeft een twaalftal van dit soort business partners waarmee het grote klanten bedient."
Henkens zegt dat Centric op korte termijn in zee wil met een iSeries-distributeur. Het verlies van de 'First Tier'-stempel betekent niet dat de automatiseerder niet meer actief is op deze markt. Centric bezit genoeg expertise over dit platform, onder andere verkregen na de eerdere overnames van de AS/400-softwarehuizen SNG (Systeemhuis van de Nederlandse Groothandel) en Bestmate. Een woordvoerster van PinkRoccade zegt geen mededeling te hebben gehad over het verdwijnen van de 'First Tier'-status. Wel bevestigt zij de gesprekken die het bedrijf met IBM voert. "Die hebben niet alleen betrekking op de rol van Civility, maar op de samenwerking tussen IBM en héél PinkRoccade."< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-01-21T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.