Groeitempo CA Europa beneden verwachting

Computer Associate's Europese verkopen van client/server-software bleven in het laatste kwartaal beneden de verwachting. Analisten betwijfelen nu of CA op de vertrouwde wijze kan doorgroeien. Na jaren van snelle groei maakte 's werelds tweede softwareleverancier pas op de plaats.

Europese bedrijven blijken moeilijker te interesseren voor client/server-produkten dan wordt verwacht en gehoopt. Analisten vragen zich nu af of de sinds twintig jaar met succes gevolgde strategie van het opkopen, integreren en consolideren van in problemen geraakte concurrenten vol te houden valt. CA slokte in die periode een slordige vijftig bedrijven op, waaronder grote namen als Cullinet, ADR, Cheyenne, Uccel, Legent en Ask Group (Ingres). Het merendeel van deze bedrijven ontwikkelt software voor mainframes.
CA bevindt zich in een overgangsfase en hoopt door middel van zelf ontwikkelde nieuwe produkten, zoals CA Unicenter, zijn groei te handhaven. Momenteel maakt CA de overstap van mainframe-applicaties naar client/server-toepassingen. Dat verloopt in de Verenigde Staten voorspoedig, maar in Europa heeft men problemen. CA Unicenter en de binnenkort te lanceren nieuwe versie Unicenter TNG ondervinden concurrentie van Tivoli, een door IBM overgenomen softwarebedrijf. Tivoli is CA's enige belangrijke concurrent op het gebied van produkten waarmee PC's en netwerken op een centrale plaats beheerd kunnen worden.
CA's belangrijkste probleem lijkt dat er geen geschikte overnamekandidaten meer voorhanden zijn. Een tweede probleem doet zich voor bij de prijsdruk op mainframe-software. Nog steeds is 60 procent van Computer Associate's inkomsten mainframe-gerelateerd. AM

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-01-17T00:00:00.000Z Ad Mulder
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.