Meer omzet Nederlandse hardware-branche

De omzetten in de Nederlandse hardware-branche zijn in 1998 met 2 procent gestegen. Hiermee komt een voorlopig einde aan een dalende trend.

De gehele IT-branche zette vorig jaar 21 miljard gulden om. Dat is een groei van 10 procent. Vooral de sectoren software met een groei van 20 procent en services met een groei van ruim 15 procent boekten het afgelopen jaar goede resultaten. Voor het komende jaar zijn de verwachtingen iets minder florissant. De sector groeit met 6 tot 8 procent. Dit blijkt uit een onderzoek van branche-organisatie Fenit en onderzoeksbureau Heliview dat eind februari verschijnt. De Fenit-leden gaan zelf voor 1999 uit van een groei van 7 tot 12 procent.
Voorzitter Henk Broeders van de Fenit vertelde tijdens zijn nieuwjaarstoespraak dat de branche-organisatie weer gesprekken voert met Vereniging ICT Nederland. Deze twee belangengroeperingen leefden in onmin nadat een fusie werd afgeblazen. Er zijn nu afspraken gemaakt over een vorm van samenwerking, waarbij iedere organisatie vanuit zijn eigen verantwoordelijkheid blijft werken, dus Vereniging ICT Nederland op de werkterreinen telecommunicatie en Office-technology en Fenit op IT-gebied. "Voor een aantal onderwerpen die voor de wederzijdse leden van belang zijn, zullen aparte service-lidmaatschappen in het leven worden geroepen. Te denken valt daarbij aan zaken als sociale belangenbehartiging, milieu, millenniumvraagstukken en Biza-modelcontracten", aldus Broeders.  MC

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-22T00:00:00.000Z Michiel Couzy