Noodklok luidt voor Getronics

Getronics loopt op z'n tandvlees. De obligatiehouders keerden zich eind december tegen het door schulden geplaagde bedrijf door per direct hun lening op te eisen. Het gaat om obligaties die in 2004 en 2005 vrijkomen.

De Nederlandse ict-dienstenleverancier heeft de obligatiehouders eind vorige week het aanbod gedaan om de leningen (samen 569 miljoen euro) vervroegd af te lossen door ze voor het overgrote deel om te zetten in aandelen. Om het concern van de ondergang te redden, is het cruciaal dat de herfinanciering slaagt. Getronics geeft 545 miljoen nieuwe aandelen uit, waarvoor het maximaal 327 miljoen euro uittrekt. Volgens financieel onderzoeksbureau AME Research is het een goed bod voor de obligatiehouders. Het stelt daarbij wel dat de bestuurders die voor de megaverliezen verantwoordelijk te houden zijn na de voltooiing van de herfinanciering hun positie ernstig moeten overwegen.
Het bod wordt gestand gedaan als ten minste 57,5 procent van de obligatiehouders intekent. Ruim 11 procent heeft dat inmiddels gedaan. Het herfinancieringsplan zou de schuld moeten terugbrengen van 450 miljoen naar honderd miljoen euro. Dat zou de druk op Getronics verlichten en het zelfs aantrekkelijk maken voor een overname.
Het aanbod loopt nog tot 29 januari. Twee dagen eerder moeten de aandeelhouders op een buitengewone aandeelhoudersvergadering hun definitieve goedkeuring geven.

 
Kim Loohuis

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-17T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.