Forrester zet mes in wereldwijd personeelsbestand

Ook de it-researchbureaus lijken niet te ontkomen aan de gevolgen van de kwakkelende ict-markt. Forrester Reasearch gaat wereldwijd 126 banen schrappen, ongeveer 22 procent van zijn totale personeelsbestand.

Volgens woordvoerder J. Savage zullen bij de Europese vestigingen van Forrester in Nederland (Amsterdam), Duitsland en Engeland opgeteld 22 banen verdwijnen. Wereldwijd werken bij het onderzoeksbureau op dit moment 605 medewerkers.
 
Volgens ceo George F. Colony was 2001 een moeilijk jaar voor Forrester, "evenals voor de meeste ict-bedrijven. De moeilijke beslissing om reducties door te voeren in ons medewerkerskorps, geeft het aanhoudend slechte economische klimaat weer evenals de aanhoudend zwakke ict-markt.
 
Forrester neemt voor het eerste kwartaal van 2002 een last van 4 tot 6 miljoen dollar om de sanering te kunne financieren. Forrester verwacht dat het door de reductie van het personeelsbestand op jaarbasis 18 tot 20 miljoen dollar kan bezuinigen. Het ict-researchbureau gaat ervan uit dat het over het vierde kwartaal van 2001 een omzet heeft geboekt van 35 miljoen dollar.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-18T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.