Bouwstenen in de ict (27 Switch)

Mr. Johan Hulshout, wijnkoopman uit Den Haag, stond in 1668 aan de basis van het dubbele herenhuis 'De Princehof' aan het Rapenburg 8 in Leiden. Opvallend voor die tijd is de vlak bakstenen gevel.

Het personeel van Switch betreedt elke morgen het pand door de in het midden gesitueerde voordeur waarboven een gebeeldhouwde guirlande van bloemen en vruchten hangt. Het wapen van Hulshout en zijn vrouw Anna Splinter is nog in de gevel te zien. Het huis blijft tot 1777 in bezit van de familie en krijgt daarna nog diverse andere bestemmingen. Het gebouw is gered voor het nageslacht sinds het in 1963 op de Nationale Monumentenlijst kwam te staan.
Switch Automatiseringspersoneel houdt kantoor (of liever: huis) in de rechter benedenkamer. 4,5 meter hoge wanden met Parijse zijde bekleed, een grote schouw en een authentieke parketvloer behoren tot de 'tertiaire' arbeidsvoorwaarden. Switch Uitzendburo zit in de linkerbenedenkamer, waarin het interieur van een kamer uit 1756 is overgebracht. Het personeel kan op de originele brede plankenvloer wegdromen, kijkend naar kamerhoge behangschilderingen en een monumentale schouw. Een grote binnentuin maakt het geheel af.
 
Henk Boot

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-17T00:00:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.