Ict in Nederland groeit amper

De Nederlandse ict-sector groeit dit jaar met 1,75 procent, ver onder het Europese gemiddelde. Dit blijkt uit de voorlopige resultaten van een Forrester-onderzoek naar de ict-industrie in Europa.

Charles Homs, senior analist van Forrester, zegt dat de groei vooral in de tweede helft van 2003 plaatsvindt. Wel maakt hij daarbij het onderscheid tussen de groei van de grote ict-spelers (circa 5 procent) en die van de kleinere firma's, waarbij de toename stukken lager ligt tot zelfs afname. "Veel kleine it-bedrijven blijven het moeilijk hebben. De consolidatieslag zal tot in 2004 doorlopen." Homs verwacht dat de totale groei in 2004 op een magere 4 procent uitkomt en wellicht daarna stijgt naar 4 tot 10 procent.
Het Europese gemiddelde groeicijfer ligt in 2003 op 3,4 procent. Engeland, Spanje, Italië en Frankrijk doen het relatief het beste. Nederland, België en Duitsland (1 procent) sluiten de rij. Volgens Homs komt dit beeld overeen met dat van de algemene economische groeicijfers, waarbij Nederland ook slechter scoort dan gemiddeld. Het onzekere fiscaal-politieke klimaat speelt volgens hem hierbij een rol.

 
Rik Sanders

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-10T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.