Roel Pieper aan top van Tandem

AMSTERDAM - De opvolger van oprichter Jimmy Treybig van Tandem Computers (parallelle systemen) wordt de Nederlander Roel Pieper (39). Pieper was tot voor kort chief executive officer van dochteronderneming UB Networks en krijgt deze functie nu bij het moederbedrijf. Treybig maakte eind vorig jaar bekend een stapje terug te doen na financiële tegenvallers.

Pieper heeft in de afgelopen jaren UB Networks weer op de rails gezet. Het voorheen kwakkelende bedrijf boekte weliswaar recentelijk een kwartaalverlies, maar zou volgens Tandem inmiddels gezond zijn. Pieper mag zijn talenten nu loslaten op Tandem, dat kampt met tegenvallende resultaten vanwege het te laat op de markt komen van Servernet, een hoogwaardige technologie voor parallelle computers.
Pieper startte zijn loopbaan bij Software AG. Via AT&T-dochter Unix System Labs (USL) kwam hij terecht bij UB Networks. Vandaar gaat het nu verder naar de top van Tandem. Hij was de afgelopen twee jaar al vice-president van de onderneming. Pieper is nu de hoogst geplaatste Nederlander in de wereldwijde IT-wereld.
Behalve van UB Networks en Tandem is Pieper tevens lid van de raad van bestuur van bedrijven als Viewsoft, Netvantage, Veritas, Smart Valley, Uniforum en Networth. Ook is hij deelnemer aan het ronde- tafeloverleg van New Marketing Imperatives, gesponsord door Regis McKenna en de Stanford School of Business.
Piepers opvolger bij UB Networks is de chief financial officer Chris Brennan van de onderneming. Hij dient de vastgestelde plannen verder ten uitvoer te brengen. MU

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-01-12T00:00:00.000Z Maurice van Uden
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.