Na 2000 wordt het weer leuk (Mark Plekker)

Afgelopen najaar hielden we de adem in. Zou de Nederlandse economie, de IT-sector inbegrepen, in een recessie schieten? Nee, zo lijkt het voorlopige antwoord. De groei is wat minder sterk. Maar de crises in Azië en Rusland trekken onze nationale huishouding niet onderuit.

De IT-sector neemt een speciale plaats in. Hoewel hier geen harde cijfers over beschikbaar zijn, is de meest gangbare theorie op dit moment dat het millenniumprobleem de kassa in 1999 nog voldoende zal laten rinkelen. Terecht of onterecht, hiervoor zijn middelen vastgelegd. Immers, niemand wil het verwijt krijgen dat op 1 januari 2000 systemen vastlopen ... omdat er geen geld voor beschikbaar was.
Omdat je een dubbeltje maar eenmaal kan uitgeven zijn er het afgelopen jaar door het millenniumprobleem, maar ook door de systeemaanpassingen ten behoeve van de euro, veel vernieuwende projecten blijven liggen. Mede daarom staat elektronische handel in Europa nog in de kinderschoenen. Achter de millenniumgrens heeft zich een stuwmeer aan werk opgebouwd. Als deze theorie klopt, moeten we nog een jaar door saaie klussen als de millenniumbug heenbijten. Daarna wordt automatiseren weer leuk. Nu maar hopen dat de economie werkelijk niet verder inzakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-15T00:00:00.000Z Mark Plekker