Ontslaggolf Sybase derde in een jaar

Sybase heeft het laatste kwartaal van 1998 wereldwijd vierhonderd banen geschrapt. Dit is 8 procent van het totale aantal werknemers van de leverancier van database-managementsystemen.

Het personeelsbestand is inmiddels gedaald van 5600 tot 4500. Dit is de derde ontslaggolf binnen een jaar. In februari verdwenen zeshonderd banen, in juli tweehonderd. Het banenverlies is voor een groot deel te wijten aan de herstructurering bij de onderneming. Sybase heeft een divisie-structuur ingevoerd, waarbij de onderneming is gesplitst in vier afdelingen; Bedrijfsoplossingen, Internet-toepassingen, Bedrijfs-intelligentie en Mobiel computergebruik. Het bedrijf wil zich zodoende richten op groeimarkten als Internet, datawarehousing en mobiele toepassingen.

Nederland

In Nederland heeft Sybase volgens algemeen directeur L. Engbertsen drie mensen moeten ontslaan. In totaal werken er ongeveer veertig mensen voor de Nederlandse vestiging. "Er zijn functies verdwenen, maar ook bijgekomen", aldus Engbertsen. De directeur noemt de reorganisatie die de internationale top is gestart "een goede zet", maar hij geeft toe dat de herstructurering, zoals elke verandering, enige onrust veroorzaakt onder het personeel.
De directie heeft aangegeven dat er voorlopig geen nieuwe ontslagen zullen vallen. Engbertsen verwacht dit jaar een 'aanzienlijke uitbreiding' van het personeelsbestand in Nederland. De onderneming opent in Maarssen een nieuw Europees centrum, waar enkele administratieve functies worden gecentraliseerd. Ook dit levert extra banen op.  MC

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-15T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.