Pinkroccade Civility saneert

Bij Pinkroccade Civility verdwijnen 76 arbeidsplaatsen. De sterk ingekrompen overheidsmarkt noopt tot deze extra reorganisatie.

Net als concurrent Centric eind vorig jaar, moet Pinkroccade Civility banen schrappen. Directeur Martin Pluijm schreef begin deze week in een brief aan het personeel dat de extra maatregelen noodzakelijk zijn "om op korte termijn de positie van Pinkroccade Civility in onze markt veilig te stellen". Voor 76 medewerkers is collectief ontslag aangevraagd. De ondernemingsraad heeft hierover op 31 december 2004 positief geadviseerd. Een woordvoerster van PinkRoccade zegt dat elf man inmiddels al een andere baan hebben. Voor de overige 65 medewerkers is het met de vakbonden overeengekomen sociaal plan 2005 van kracht. Daarin staat dat voor de met ontslag bedreigde medewerkers, gedurende de procedure bij het CWI, actief naar interne herplaatsing wordt gezocht. "In het vorige sociaal plan was dit ook al afgesproken", licht Wim Burggraaf, bestuurder bij CNV Bondgenoten toe. "Alleen dat bleek een wassen neus. Bij de ene Pink-werkmaatschappij moesten er medewerkers uit, terwijl er er bij een andere nieuwe via de achterdeur werden binnengehaald. Dat is nu afgelopen. De directie moet er op toezien dat er van interne herplaatsing serieus werk wordt gemaakt."

Gebrek aan orders

Pinkroccade Civility kampt met het uitblijven van opdrachten bij gemeentes. In 2004 kondigde de divisie reeds aan de ontwikkeling van producten te beperken tot twee platformen. Daardoor is er ook minder personeel nodig. In eerste instantie wilde de Civility-directie het slechte nieuws op de dag voor kerst bekendmaken. Zij werd teruggefloten, onder druk van de top van Pink, die dit sociaal niet wenselijk achtte, en de vakbonden, die net in de finale fase zaten van het bereiken van overeenstemming over het nieuwe sociaal plan.
De zegsvrouw van Pinkroccade stelt dat de sanering bij Civility ook te maken heeft met de reeds vorig jaar aangekondigde kanteling van de organisatie. Daarbij wordt de indeling in business-units vervangen door een driepotige opzet: sales, delivery en shared services. Bij de invoering van dit, naar verwachting, meer marktgerichtere model ontstaan er dubbelfuncties waarin gesneden moet worden. Bij de sanering van de divisie Civility is hier al rekening mee gehouden, aldus de woordvoerster.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-01-14T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.