Nieuwe Exact-top voorgedragen

Exact Holding heeft nieuwe kandidaten voorgedragen voor de Raad van Commissarissen. De definitieve benoeming wordt verwacht tijdens de aandeelhoudersvergadering die deze maand plaats moet vinden.

  
Commissaris Van de Merwe en directieleden Patel en Kent.
Erik van de Merwe, voormalig voorzitter van de Fortis Bank Nederland, is voorgedragen als commissaris van Exact. Daarnaast zijn de heren Bonnier en De Boer voorgedragen. Alledrie de heren brengen een flinke hoeveelheid management- en ondernemerservaring mee.
De directieraad krijgt ook drie nieuwe gezichten. Rajesh Patel, de huidige vice president Exact International, gaat samen met Jim Kent (nu vice president Exact Noord-Amerika) en Eelco van der Enden (voorheen cfo bij Getronics) Exact Holding aansturen.
Dit is goed nieuws, omdat het de onzekerheid rondom het management opheft, aldus analisten van de Fortis Bank. Zij tekenen daarbij wel aan dat de onzekerheid over de operationele richting en prestatiedoelen van het nieuwe management nog wel blijft bestaan. Naar alle waarschijnlijkheid worden de nieuwe financiële doelen ook in januari aangekondigd. Dit hoeven niet noodzakelijkerwijs dezelfde doelen te zijn als het oude management had, omdat er meer aandacht zal zijn voor de totale omzetgroei, schrijft Fortis Bank-analist Felix Oberdorfer.

In brand

Vorig jaar september stapten ceo en medeoprichter Lucas Brentjes en financieel topman Bert Groenewegen op na een 'fundamenteel verschil van inzicht' over de besturing van het bedrijf. Dat verschil van inzicht werd duidelijk na de terugkeer op het bedrijf van Eduard Hagens, mede-oprichter en mede-ceo van Exact. Binnen enkele weken na diens terugkeer van een wereldreis van tien maanden stond het bedrijf figuurlijk in brand. Ook de complete Raad van Commissarissen, te weten de heren Van de Boom, De Bièvre, Van Heijningen Nanninga en Schonis hield het voor gezien en wenste zich alleen nog bezig te houden met een zoektocht naar vervangers. Die zoektocht is nu met succes afgerond.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-01-07T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.