Vakbonden vrezen beleid ING

Robert Schuurman, De Unie: ‘Alleen super-it’ers over laten stappen naar partners’.

Kunnen de vakorganisaties een vuist maken tegen de reorganisatie- en uitbestedingsplannen van ING? Lastig, want de directie vervolgt stoïcijns haar eigen weg. De bonden in Nederland en België zoeken nu gezamenlijk naar openingen voor overleg.

Vorige week vond in de RAI een grote manifestatie plaats van kaderleden, afkomstig uit acht Nederlandse en Belgische vakbonden. Doel ervan: een signaal afgeven aan de directie van ING dat er een eind moet komen aan de afbraak van het sociale gezicht van de bankverzekeraar. Afgelopen november maakte het concern bekend dat vijfduizend employees van de divisie Operations&IT het veld moeten ruimen, deels via uitbesteding/offshoring, deels via saneringen. Het overleg over een sociaal plan hiervoor zit echter muurvast.

Meepraten

De directie weigert te praten met de vakbonden. De herstructureringsprocessen zouden voldoende zorgvuldig zijn ingericht. De Nederlandse en Belgische vakbonden betwijfelen dit en willen in dit vroege stadium meepraten. “Mensen mogen op termijn niet alsnog in de problemen komen”, zegt Robert Schuurman, bestuurder van De Unie. “De directie zegt dat de werknemers die bij een nieuw bedrijf terecht komen net zo goed of zelfs beter af zijn dan bij de ING, én stelt dat in alle gevallen sprake is van gelijkwaardige arbeidsvoorwaarden. Dit laatste punt is gesneden onderhandelingskoek voor bonden, maar op het eerste punt valt nog een hoop af te dingen.”

De vakorganisaties en hun achterbannen vragen zich namelijk af wat voor garanties de bank/verzekeraar inbouwt in contracten met uitbestedingspartners voor het behoud van werkgelegenheid. “Wij kennen allemaal de voorbeelden uit de praktijk waarbij automatiseerders na een paar jaar, ondanks mooie beloften, het onrendabele personeel laten afvloeien.” Een betere optie om te voorkomen dat personeel in de verdrukking komt, is om alleen de kansrijke it’ers over te laten gaan naar de automatiseerders, vindt hij. Voor de medewerkers die dan niet overgaan, is er het sociaal plan. Medio maart vindt nieuw overleg plaats tussen directie en bonden. Schuurman heeft het gevoel dat er aan de zijde van de ING ruimte komt. “Wij zijn niet principieel tegen het indikken van it-afdelingen of uitbesteding”, benadrukt hij. “Maar zulke plannen dienen wel toegevoegde waarde te hebben. Ik heb ze nog niet gezien.”


Brokken

Zo’n 2200 it-banen bij ING verdwijnen via uitbesteding/offshoring. Document Services (negenhonderd man) gaat naar Williams Lea of Astron. Workplace Services (ruim zevenhonderd man) wordt verdeeld binnen het consortium Accenture - Getronics PinkRoccade - Atos Origin - BT. Over Application Services is nog weinig bekend, al zal een deel naar India gaan. Daarnaast vindt nog een afslankingsoperatie plaats waarbij in de Benelux 2800 arbeidsplaatsen worden geschrapt (waaronder duizend bij Nationale Nederlanden). Van de in totaal vijfduizend gedupeerde werknemers komt naar schatting 80 procent uit Nederland en 20 procent uit België.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-02-24T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.