M2M-gebruik groeit in 2006

In de loop van 2006 gaat één op de zes bedrijven investeren in Machine-to-Machine-toepassingen (M2M).

Volgens Heliview Research gaat M2M in de toekomst een grote rol spelen in het bedrijfsleven. Met M2M wordt in dit geval mobiele datacommunicatie bedoeld om machines of systemen met elkaar te laten communiceren, om die systemen op afstand in de gaten te houden en te besturen. Volgens een Heliview-onderzoek maakt nu al één op de drie bedrijven met meer dan vijftig werknemers gebruik van M2M. De handelssector loopt daarbij voorop. In het algemeen wordt M2M vooral ingezet voor het volgen van voertuigen (33%) en het uitlezen van apparatuur vanaf draadloze apparaten (17%). Elf procent van de onderzochte bedrijven gebruikt M2M-communicatie voor tracking en tracing. In 2006 gaat één op de zes bedrijven investeren in M2M-toepassingen.

Robert Heerekop, Business Developer bij Siemens, dat onder andere draadloze modules voor M2M produceert: “De afgelopen anderhalf jaar is het aantal M2M-toepassingen explosief toegenomen. De belangrijkste oorzaken daarvan zijn de dalende tarieven voor mobiele datacommunicatie en de dalende prijzen van hardware.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-03-25T00:00:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.