Océ krabbelt overeind

De Nederlandse fabrikant van zware afdruksystemen en -oplossingen Océ is erin geslaagd het bloeden te stelpen. Het bedrijf heeft onlangs zelfs een aantal overnames afgerond, waaronder de grootste overname uit zijn geschiedenis.

Een omzetstijging met 0,9 procent tot 2,677 miljard euro, en een stijging van de netto-opbrengst met 1 procent naar 78,8 miljoen euro: Océ kon voor het afgelopen jaar een balans voorleggen die overeenstemt met de verwachtingen, vooral omdat ‘onze hardwareverkoop met tien procent gestegen is’, verduidelijkt ceo Rokus van Iperen. Het bedrijf blijft snoeien in de kosten en heeft een plan klaar om het personeelsbestand met 750 personen in te krimpen. Dat moet dit jaar nog 35 miljoen euro aan besparingen opleveren. Het verhuizen van de productieactiviteiten van Nederland naar het Verre Oosten wordt voortgezet, en Océ blijft zeven tot acht procent van zijn omzet investeren in onderzoek en ontwikkeling.

Eind oktober 2005 werd Imagistics overgenomen (3.400 werknemers bovenop op het huidige personeelsbestand van 24.000) dat gespecialiseerd is in de verkoop van oplossingen voor documentaire beeldvorming en bijbehorende diensten op de Amerikaanse, Britse en Canadese markten. Dit was de grootste overname uit de geschiedenis van het bedrijf. Océ nam eind februari Inimap Benelux over, gespecialiseerd in digitaal kleurenprinten op groot formaat.

Océ wil zich voortaan bewegen in de top-3 van de segmenten technische documentatie, ‘display graphics’ en grootvolume-afdruk.


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-04-28T09:17:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.