IBM werkt samen

De nieuwste versie van Sametime, IBM’s zakelijke instant messaging systeem, wordt gekoppeld met de populaire messengers van AOL, Yahoo! en Google. Daarnaast werkt het ook met Apple iChat.

Op Lotusphere 2006, eerder deze maand in Orlando, Florida, werd niet gerept over interoperabiliteit tussen Sametime en Microsofts messenger. Microsoft kondigde eerder al dergelijke samenwerkingen aan. Het verschil zit erin dat IBM de samenwerking gratis aan zijn gebruikers aanbiedt. Sametime 7.5 komt deze zomer beschikbaar en zal daarnaast ook spellingscontrole bevatten, bewegende smileys, mogelijkheden voor webconferenties en het delen en bewerken van documenten online.

Naast de samenwerkingen met de aanbieders van instant messengers kondigde IBM tijdens Lotusphere ook een samenwerking met SAP aan: IBM Lotus Notes Suite for SAP Solutions. Hiermee kunnen gebruikers via Lotus Notes bij de functionaliteit van het SAP-product. De samenwerking is vergelijkbaar met Mendocino, de SAP-Microsoft-samenwerking die begin 2005 tijdens Sapphire werd gelanceerd. “SAP heeft Mendocino eventjes in de koelkast gezet”, zegt een bron dichtbij de bedrijven. Een andere bron bevestigt dit: “Vermoedelijk heeft Microsoft zich gerealiseerd dat wat ze met SAP doen, ze technologisch gezien ook met andere leveranciers, zoals Oracle, kunnen doen. Waarschijnlijk is het partnerschap met IBM een reactie daarop.” Opvallend was wel de afwezigheid van SAP tijdens de aankondiging op Lotusphere.


Kapers op de kust

Microsoft blijft niet stilzitten terwijl IBM zich gestaag voortbeweegt. Het concern liet eerder deze maand weten een gratis hulpmiddel te verschaffen aan klanten die willen overstappen van Lotus Notes naar Microsoft Exchange. De tool bestaat uit een applicatieanalyse, waarmee wordt bekeken welke applicaties worden gebruikt, en een migratietool waarmee volgens Microsoft data kan worden omgezet uit op Notes gebaseerde programma’s. Een hulpmiddel om de applicaties zelf te testen, maakt geen deel uit van het pakket.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-02-03T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.