Het contract (1)

NedTrain met Getronics PinkRoccade (hoofdaannemer), Ortec en Tensing.

Wie?

NedTrain met Getronics PinkRoccade (hoofdaannemer), Ortec en Tensing


Waarvoor?

Het leveren van een planningssysteem voor procesleiders en een daarmee samenwerkende mobiele oplossing voor monteurs en schoonmaakploegen. NedTrain verzorgt het onderhoud en de schoonmaak van het rollend materieel van de Nederlandse Spoorwegen.Wat levert het op?

Een effectiever en goedkoper uitgevoerd serviceproces. Over een jaar moet er een mobiliteitssysteem liggen waarmee onderhoudsmonteurs en schoonmakers hun werk efficiënter kunnen uitvoeren. Via hun draadloze handheldterminals melden zij werk aan en af bij de procesleiders. Die krijgen op deze manier beter grip op het proces en kunnen strakker plannen. Ook kan een procesleider via een pda laten weten of er in een trein nog extra werkzaamheden moeten worden uitgevoerd.

Verder vindt straks voorraadbeheer plaats: waar nu nog achteraf handmatig wordt bijgehouden welke onderdelen bij werkzaamheden zijn gebruikt, kunnen monteurs dat in hun pda gaan bijhouden, waarna een uitwisseling met het planningssysteem plaatsvindt.


Wie doet wat?

Getronics PinkRoccade levert het projectmanagement en voert de systeemintegratie uit. Ortec levert de planningstoepassing; Tensing de pda-functionaliteit. Daarnaast werkt het trio samen met de it-afdeling van de Nederlandse Spoorwegen.

Of zoals Roland van der Poel, senior director Industry bij Getronics PinkRoccade, het uitdrukt: “In onze rol als systeemintegrator ‘plakken’ wij het planningspakket van Ortec en het ijzer van Tensing aan elkaar en laten dit geheel communiceren met het mainframe en de frontoffice-applicaties van NedTrain.”


Looptijd en contractwaarde?

Het contract heeft een looptijd van een jaar. De waarde van de overeenkomst bedraagt een paar miljoen euro.


Onderhandelingsperiode?

Van der Poel vertelt dat de onderhandelingen een maand of twee hebben geduurd. “Maar het onderwerp speelde al ruim een jaar bij NedTrain.” Afgelopen zomer kon Getronics PinkRoccade offreren. Eind september maakte NedTrain zijn keuze bekend en in december werd de overeenkomst bekendgemaakt.


Interessant?

“Qua technologie is het niet de nieuwste wereld. Het interessante zit ‘m in het samenbrengen van planning en mobiele apparatuur tot handheld-planningspakketten. In ‘mobilityland’ is nog niet bij iedereen duidelijk welke toepassingen er mogelijk zijn. Daarom is dit contract voor Getronics PinkRoccade belangrijk. Er zal in de markt veel naar worden gekeken en we verwachten er nieuwe opdrachten mee binnen te kunnen halen.”


Golfbaan-contactje?

“Nee, wij kenden NedTrain al van eerder uitgevoerde werkzaamheden.”


Taart of champagne?

“Beide. NedTrain regelde taart; wij brachten champagne mee.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-02-10T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.