IJzersterke imago’s

De jaarlijkse race in de ict om de Computable 100 is gelopen. De Computable 100 2007 biedt een overzicht van de honderd winnaars die erin zijn geslaagd te scoren met een ijzersterk imago.

De lucht in de kajuit van de Ericsson VO70 doet denken aan die bij de leeuwen in Blijdorp. Hier huisden tijdens de Volvo Ocean Race 2005-2006 tien bemanningsleden. Soms wel een maand achtereen, zonder te douchen. Terwijl aan dek de helft van het team alles op alles zette om nog een knoop extra snelheid uit de boot te halen, rustten hier de overige bemanningsleden uit, om twee uur later opnieuw alles te geven. Het gemeenschappelijke doel: winnen. Alle inspanningen ten spijt behaalde het team van Ericsson de vijfde plaats (zie het artikel 'Geen nummer één toch gewonnen').

Ook de jaarlijkse race in de ict om de Computable 100 is gelopen. De score van de honderd krachtigste ict-bedrijven werd bepaald aan de hand van vier zaken: de zogeheten Graydon-score voor kredietwaardigheid en het imago van de ondernemingen als zakenpartner, werkgever en innovator. Dat imago werd in opdracht van de redactie van Computable gemeten door onderzoeksbureau TNS NIPO. In de uiteindelijke score van bedrijven heeft imago het grootste gewicht gekregen.

Dit zwaartepunt keert terug in de artikelen in deze gids. Zo werd onder andere aan vier ict-ondernemingen gevraagd waarom zij hun imago verbinden aan topprestaties in de sport. Xerox sponsort het Ducati World Superbike team, Ordina steunt tennisster Michella Krajicek en Unit 4 Agresso financiert de eredivisie voetbal. Ericsson bindt de strijd aan met de elementen. Met een boot die voorzien is van de allernieuwste technologie en een team van de beste zeilers die de onderneming kan vinden, doet het bedrijf in 2008-2009 opnieuw een gooi naar goud in een van de zwaarste zeilevenementen ter wereld. Niet opgeven, maar opnieuw inzetten op de eerste plaats – dat maakt van ondernemingen winnaars. Die mentaliteit vertaalt zich in een ijzersterk imago. Op deze site vindt u honderd winnaars die erin zijn geslaagd te scoren met een ijzersterk imago.

Johannes van Bentum
Adjunct-hoofdredacteur Computable

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-10-23T13:11:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.