Het contract (10)

Het gaat om een intentieverklaring tussen Staedion en DSA Vision. Staedion is met circa 34.000 verhuurbare eenheden de grootste woningcorporatie in de regio Den Haag.

Wie?

Automatiseerder DSA Vision levert op Microsoft Dynamics gebaseerde applicaties aan de vastgoedmarkt.


Waarvoor?

Voor de implementatie van een nieuw informatiesysteem


Doel?

Vervanging van het huidige, verouderde primaire systeem Wocas/X van Centric door Empire van DSA Vision.


Wanneer opgeleverd?

Per 1 januari 2008. Op dit moment loopt er een zogeheten ‘fit-gap-analyse’. Nico Andressen, verkoopmanager DSA Vision, legt uit: “Wij hebben in de aanbestedingsfase zo’n 1500 vragen beantwoord. Na de ondertekening van de intentieovereenkomst is deze analysefase gestart, waarin we moeten aantonen dat alles wat we hebben beloofd ook in de applicatie zit.” Daarnaast kijken beide partijen hoe de bedrijfsprocessen bij Staedion het beste in Empire ingepast kunnen worden.

“Als deze analyse, besprekingen en wensen tot goede resultaten leiden, wordt overgegaan tot het ondertekenen van het definitieve contract”, zegt Lisette Wetters, manager commmunicatie bij Staedion. Andressen noemt het voor corporatieland “een tamelijk unieke werkwijze. Het duurt lang en is best kostbaar, maar daarna heeft de opdrachtgever de zekerheid dat het goed zit.”


Waarde contract?

Volgens een ruwe schatting is Staedion in ieder geval zo’n 1,4 miljoen euro kwijt aan licentie- en implementatiekosten.


Hoe verliep het voortraject?

Onder leiding van adviesbureau Pentascope startte Staedion in oktober 2005 een selectietraject. Uiteindelijk bleven SAP en DSA Vision over. SAP is een relatieve nieuwkomer in de vastgoedbranche en kan nog geen werkende systemen bij corporaties laten zien. DSA Vision is inmiddels gepokt en gemazeld en heeft een organisatie die is ingericht op ondersteuning. Uiteindelijk koos Staedion voor de partij met de meeste praktijkervaring.


Technologisch interessant?

Empire, gebaseerd op Microsoft Dynamics (Navision), is bedoeld voor de gebruikelijke primaire processen van een woningcorporatie, zoals verhuur, projecten, financiën, onderhoud en vastgoedontwikkeling. Wat Staedion aantrekkelijk aan het product vindt, is in de ogen van Andressen de op rollen gebaseerde workflow, waarmee de bedrijfsprocessen makkelijker te ondersteunen zouden zijn. Daarnaast is Empire eenvoudig te integreren met een Microsoft-Office-omgeving. “De corporatie werkt nu nog met een Novell Groupwise-oplossing, waarvoor we een koppeling maken.”

Andressen wijst er verder op dat rond 1 januari 2008 versie 5 van Microsoft Dynamics uitkomt, met daarin een uitgewerkte portaltechnologie en rolgebaseerde functies. Omdat het Empire-pakket hierop aangepast moet worden, is ook gekozen voor 1 januari 2008 als geplande opleverdatum bij Staedion.


Nog meer?

DSA Vision is een kleinere partij op de corporatiemarkt en heeft met Staedion een grote vis aan de haak geslagen. Dus geen Nccw, SG Automatisering of Centric: de drie grote namen waar het gaat om it-leveranciers in de corporatiewereld. En geen SAP...Inmiddels heeft DSA tevens een mantelovereenkomst op zak met Futura, een samenwerkingsverband van zes Brabantse corporaties.

Taart of champagne?

“Dat weet ik niet zeker”, zegt Andressen. “Ik was op vakantie. Wel hoorde ik dat er na afloop van de contractondertekening een geslaagd etentje plaatsvond.”


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-11-03T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.