Combi Nortel-Microsoft krijgt vorm

Halverwege dit jaar zijn Exchange 2007 en de Nortel-telefooncentrale Communication Server 1000 native via SIP aan elkaar te koppelen. Dit maakten Microsoft-ceo Steve Ballmer en Nortel-ceo Mike Zafirovski bekend op een bijeenkomst in New York vorige week.

Later dit jaar volgt de zogenaamde Unified Communication Integrated Brand, een alles-in-één apparaat dat een router, telefooncentrale en VoIP combineert en softwarematig de VoIP-functionaliteit van Nortel combineert met de communicatiemogelijkheden van Exchange. Ook komt er een aparte toepassing voor de ondersteuning van beeldvergaderen. Het bestaande combi-product, de Nortel Communication Server 2100 voor het mkb, wordt de komende tijd geschikt gemaakt voor grotere implementaties.

De twee bedrijven zeggen nu al veel gebruikers geïnteresseerd te hebben voor de nieuwe producten, doordat bedrijven efficiënter kunnen werken. Een gemiddelde kenniswerker krijgt vijftig berichten per dag via zeven apparaten of applicaties, zei Ballmer tijdens deze bijeenkomst. “De kloof tussen de communicatietoepassingen en de bedrijfssoftware gaat overboord. Gebruikers krijgen één identiteit in meerdere telefoons, de pc en draagbare computers.” Shell is een van de bedrijven die met deze oplossingen aan de slag gaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-01-26T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.