ECI gaat strijd aan met Bol.com

Het contract (16)

Boekenclub ECI is met systeemintegrator Crimsonwing een samenwerking aangegaan. Zo wil ECI de strijdt aanbinden met Bol.com.

Wie?

Boekenclub ECI en systeemintegrator Crimsonwing.

Waarvoor?

De samenvoeging van twee verschillende internetplatformen. Momenteel draaien er bij de boekenclub voor de diverse websites twee verschillende e-handelsomgevingen: Intershop Multisite voor de clubactiviteiten en Suite 6 voor Cosmox.nl. Crimsonwing is aangetrokken om alles te migreren naar de nieuwste softwareversie (6.2) van Intershop Suite 6 én om functionaliteit toe te voegen, toegesneden op ECI.

Waarom?

Technische voordelen spelen een rol: Eenvoudiger beheer, minder licenties en een continue beschikbaarheid door een stabielere redundant uitgevoerde omgeving. Daarnaast is de nieuwe e-handelsomgeving nodig voor de transformatie van ECI in een klant- en marktgerichtere organisatie. Voorbeelden hiervan zijn meer flexibiliteit in afleveren, ruimere betaalmogelijkheden, het aanbieden van een cadeauservice en het toegang verschaffen tot ledengegevens en orderstatus, zegt Hans Edelman, ‘chief information officer’ van het veertig jaar oude ECI. Het bedrijf zal, om de daling van het aantal leden te stoppen, het clubmodel moderniseren en op de markt de concurrentie aangaan met webshops als Bol.com. Daarvoor moet het bedrijf wel de clubactiviteiten beter afstemmen op de wensen en verwachtingen van de bijna één miljoen leden. Dat geldt tevens voor het assortiment. “We willen beter inzicht krijgen in de voorkeuren van de klant. Vervolgens kunnen we gericht informatie geven over interessegebieden en activiteiten organiseren, zoals lezingen, signeersessies en dergelijke.”br>In de nieuwe webomgeving kunnen leden straks onderling over boeken en muziek discussiëren. De boekenclub wil daar eigen redacteuren én auteurs en artiesten bij betrekken. “We denken aan middelen als besprekingen, ratings en blogs. We experimenteren daar al mee, bijvoorbeeld met www.schrijfjeeigenthriller.nl.” Op deze site kunnen leden en niet-leden manuscripten voor hoofdstukken inleveren, wat uiteindelijk moet resulteren in een collectieve thriller in boekvorm.

Looptijd en waarde?

Officieel van 1 februari tot 1 oktober 2007. Het project is al wel sinds eind vorig jaar in voorbereiding. De deadline van 1 oktober is heilig, omdat daarna het drukste kwartaal – Sinterklaas, kerst – van ECI begint. Crimsonwing heeft verder nog een langlopend contract gesloten om de it-afdeling van de boekenclub te ondersteunen, indien nodig.br>Qua projectgrootte gaat om ruim 600 mandagen, verdeeld over 200 dagen analyse en 400 dagen bouwen. In kosten uitgedrukt gaat het bij het contract om ruim drie ton. “Intershop is de SAP onder de webshops”, zegt Rob Philippart van Crimsonwing. “Het is geen pakket voor een internetwinkeltje ‘om de hoek’. Voor een licentie ben je al snel een ton kwijt; voor implementatiekosten idem dito.” Andere gebruikers van Intershop zijn bijvoorbeeld Bruna, Bol.com, Free Record Shop en TomTom.

Keuze voor Crimsonwing?

De automatiseerder is samen met Eperium en Softlution een van de weinige Intershop-specialisten in Nederland. ECI benaderde Crimsonwing omdat het niet tevreden was over de prestatie van zijn Suite 6-omgeving. Het bedrijf wist dit probleem op te lossen en beval de boekenclub tevens de zoekmachinetechnologie van Fredhopper aan. Ook voerde het nog een aantal webshop-aanpassingen uit, voordat het de huidige opdracht verwierf. Daarmee gaf het de andere concurrenten het nakijken die eerder voor ECI werkten. “Onze professionaliteit en onze benadering als systeemintegrator gaven voor ECI de doorslag. Wij richten ons niet alleen op het pakket, maar ook op de systeemomgeving. Vandaar dat we die prestatieproblemen konden aanpakken”, aldus Philippart.

Verder nog?

Crimsonwing is een van oorsprong Engels bedrijf dat zijn ontwikkelwerk van begin af aan heeft geoffshored. Eerst naar India en later naar Malta, waar zo’n honderd ontwikkelaars, technische adviseurs en projectleiders werken. Eind 2004 begonnen Rob Philippart en Albert Jongman met een Nederlands verkoopfiliaal, dat de Britse eigenaars ook gebruikten als springplank naar de rest van Europa. Naast Intershop-dienstverlening – tot de Nederlandse klantenkring behoren ook Nedis en Moduslink – levert Crimsonwing Microsoft Dynamix AX-diensten en maatwerk.

Taart of champagne?

Taart met koffie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-04-20T10:44:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.