Drie voorbeelden van innovatie

Zo'n innovatief imago dat de hipste mensen in New York voor je nieuwe spullen in de rij gaan staan, dat wil je wel. Apple kreeg het voor elkaar.

Innovatie at your fingertips

Zo'n innovatief imago dat de hipste mensen in New York voor je nieuwe spullen in de rij gaan staan, dat wil je wel. Apple kreeg het voor elkaar. Deze wachtrij voor de Apple Store in SoHo gaat tot om de hoek. Al deze mensen willen zo'n strak telefoontje met multitouch aanraakscherm, waarmee je op je foto's kunt inzoomen door twee vingers uiteen te bewegen. Als je de iPhone een kwartslag draait, voelt hij dat en draait het scherm ook een kwartslag. Handig als je een video wilt bekijken. Met de iPhone kun je je voicemails beluisteren in de volgorde die je wilt en je ziet al van tevoren wie er een boodschap heeft ingesproken. Tenminste, als je een abonnement hebt bij AT&T. Helaas een beetje begrotelijk vanuit Nederland.

Lunch-innovatie

In het midden van de High Tech Campus Eindhoven - een op technologie gerichte bedrijvencampus - ligt The Strip. Dat is een lang en smal gebouw waarin niet alleen ruimtelijke conferentiezalen en een hip auditorium zijn gevestigd, maar ook restaurants, winkels, een kapper, een cadeauwinkel en een fitnesscentrum. Volgens de ontwerpers van The Strip maakt deze opzet open innovatie mogelijk. Zoals de website het zegt: "Elke dag ontmoeten duizenden topingenieurs elkaar hier om samen te lunchen en ervaringen en ideeën uit te wisselen."

Innovatie in een container

Waarom zou een datacenter een gebouw moeten zijn? Sun maakt via deze bewerkte foto reclame voor een nieuw idee: een datacenter in een container. De ‘Black Box' is al een jaar op promotietour rond de wereld en ontstond tijdens een brainstorm. Een aantal Sun-ingenieurs wilde een zo groot mogelijke computer die toch nog vervoerd kon worden. Bob Schilmoeller, de hoofdontwerper van de Black Box: "Iemand zei toen: het moet in een container passen. Project Black Box is een datacenter in een shipping container. Alles zit erin: acht standaard 19 inch racks en een gepatenteerd koelsysteem. Het enige dat nodig is, is elektriciteit, water en een netwerkaansluiting."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-10-26T14:07:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.