Colt schiet raak bij Wegener

Het contract 20 (slot)

Uitgeverij Wegener heeft voor zijn telecommunicatiediensten Colt Telecom gecontracteerd. Laatstgenoemde laat zich bijstaan door Imtech.

Wie?
Uitgeverij Wegener en Colt Telecom

Waarvoor?
Colt Telecom levert samen met partner Imtech communicatiediensten aan alle Koninklijke Wegener-vestigingen. Het gaat om wan-, lan- en op ip-gebaseerde telefoniediensten (voice over ip). Onderdeel van het contract vormt de vernieuwing van de huidige infrastructuur naar een krachtiger en flexibelere ‘all ip’-infrastructuur tegen een lager kostenniveau.

Looptijd en waarde?
Het betreft een vierjarig contract (met optie op verlenging tot één jaar). De waarde mag onder dreiging van een boeteclausule niet bekend worden gemaakt. Volgens Colt Telecom gaat het om een aanzienlijk groot contract.

Hoe verloopt de uitrol?
De wan-dienstverlening verbindt 87 Wegener-locaties in Nederland; Colt Telecom zal deze vanaf januari 2008 uitrollen. De op ip-gebaseerde telefoondiensten omvatten 5000 werkplekken en 2600 mobiele apparaten. Deze services voert Imtech ICT Communication Solutions uit in samenwerking met Colt. Deadline: eind 2008.
Colt Telecom zal de telefonie- en datacommunicatiediensten en de ondersteuning leveren vanuit zijn twee datacentra in Amsterdam De telecommunicatiedienstverlener opende begin deze maand een tweede rekencentrum (de 17de in Europa) om aan de groeiende vraag onder Nederlandse klanten naar netwerkinfrastructuurdiensten te kunnen voldoen.

Wie regelen het nu?
Een deel van de netwerk- en (data)communicatiedienstverlening regelde Wegener ICT/Media; een deel ervan was al uitbesteed aan KPN. Om te zorgen voor meer samenhang en efficiëntie en omdat het lastig is om intern de benodigde expertise op peil te houden, heeft Wegener besloten tot een heraanbesteding. Het eerste kavel, de meest complexe, is vergeven aan Colt en Imtech, waarbij het laatste bedrijf maximaal zes medewerkers van Wegener ICT/Media overneemt. Een tweede en derde kavel staan nog op de rol. Daaronder vallen webhosting, vaste en mobiele abonnementen en internettoegang.

Is dat alles qua uitbesteding?
Bij het opzetten van de divisie Wegener ICT/Media in 2001 is ervoor gekozen de standaard it-activiteiten (‘commodities’) uit te besteden aan een beperkt aantal marktpartijen. De ict die dicht tegen de kernprocessen aan zit, blijft in huis. Wegener besteedde de opslag en behuizing uit aan Atos Origin, de printerdiensten aan Canon en het beheer van de krantenwebsites én de kantoorautomatisering (waarbij zestig automatiseerders overstapten) aan Getronics PinkRoccade. Andere uitgeefconcerns gaan verder in hun uitbestedingsstrategie, zoals PCM. Die heeft alle ict uitbesteed aan één partij (ook Getronics PinkRoccade).

Wat doet Wegener ICT/Media dan nog?
Bij deze divisie werken ruim honderd mensen. Zij houden zich bezig met applicatieadvisering, informatieanalyse en projectmanagement rond de kritische bedrijfsvoeringssoftware, zoals redactie- en advertentiesystemen en toepassingen voor de consumentenmarkt. Ook zijn zij verantwoordelijk voor het technisch beheer hiervan.
Daarnaast is ICT/Media verantwoordelijk voor de onlinesystemen van Koninklijke Wegener en voert zij hiervoor op beperkte schaal ontwikkelmaatwerk uit (bijvoorbeeld op contentmanagementsystemen).
Was er bij de contractondertekening champagne of taart?
In ieder geval bubbels!x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-12-14T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.