Evenwicht - Woord vooraf bij de Computable 100

Alleen gericht zijn op geld verdienen en geen oog voor klanten en werknemers hebben, daarmee red je het niet in de ict-wereld. Aan de andere kant zul je financieel moeten presteren, ook al heb je nog zo’n cool imago en schitterende arbeidsvoorwaarden. Ook in de Computable 100 staan alleen ondernemingen die financieel de zaken op orde hebben én die goed scoren als zakenpartner, innovator en werkgever.

Om te bepalen welke Nederlandse ict-bedrijven een solide financiële basis hebben, nam Computable de financiële experts van adviesbureau Mazars Berenschot in de arm. Zij bepaalden welke factoren de financiële kracht van een bedrijf uitmaken en ontwikkelden een rekenformule waarmee die financiële kracht in één cijfer kan worden uigedrukt. Gecombineerd met de imagoscores van deze bedrijven, kwam zo de Computable 100-lijst tot stand.

Om te achterhalen wat het imago is van deze financiële krachtpatsers vroeg Computable aan onderzoeksspecialist TNS NIPO een vragenlijst te verspreiden onder een representatieve steekproef van ict'ers. De vragen aan hen waren simpel: Met welke van deze bedrijven zou u het liefst zaken doen? Welke van deze bedrijven is volgensu het meest innovatief bezig in de ict-markt? Wie vindt u de aantrekkelijkste werkgever?

Vervolgens zijn de financiële en de imagoscores van Nederlandse bedrijven tot één getal gecombineerd. Op een schaal van één tot honderd. En dat is de Computable 100-lijst.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-10-15T00:08:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.