CeBIT 2011

CeBIT 2011 scoort met mobility, cloud en 'social'

De internationale ict-beurs Cebit 2011, die jaarlijks wordt gehouden in Hannover, heeft dit jaar ruim 339.000 bezoekers uit negentig verschillende landen over de vloer gehad. Op CeBIT 2011 stonden meer dan 4200 bedrijven uit zeventig verschillende landen. Dat waren er meer dan de 4157 standhouders die op CeBIT 2010 stonden. Mobility, cloud en social media waren overheersende thema's op de beurs.

CeBIT 2011 werd net zoals voorgaande jaren door een aantal kopstukken uit de ict-branche en de politiek geopend. Dit jaar waren dat de Duitse Bondskanselier Angela Merkel, IBM-baas Sam Palmisano en de de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan. Turkije is dit jaar het partnerland van de beurs. Op de beurs kwamen 339.000 bezoekers af. Dat zouden er tienduizend meer kunnen zijn geweest als de Duitse spoorwegen geen staking hadden aagekondigd, aldus de organisatie. CeBIT had in 2010 334.000 bezoekers. In 2009 waren er een half miljoen bezoekers, maar toen was de beurs ook op de laatste zondag toegankelijk. Dat is nu niet meer het geval. Volgens de beursorganisatie hebben de standhouders in totaal zeventig miljoen contactmomenten gehad met de bezoekers. ‘Dat zijn zeventig miljoen leads‘, aldus Ernst Raue voorzitter van de CeBIT bij de Deutsche Messe van Hannover.

IBM Watson

Op CeBIT 2011 stonden meer dan 4200 bedrijven uit zeventig verschillende landen. Dat waren er meer dan de 4157 standhouders die op CeBIT 2010 stonden. Een aantal leveranciers stonden na jarenlange afwezigheid weer op de beurs, zoals Motorola, Oracle, HP, Xerox, Canon, Epson en  Siemens Enterprise Communications. IBM stond er voor de 25ste keer en vierde op de CeBIT 2011 zijn honderdjarig bestaan. IBM's ceo Sam Palmisano demonstreerde onder andere het nieuwe rekenwonder en computerspelletje Watson. Bezoekers konden meedoen aan de ‘Jeopardy‘ quiz.

LTE

Mobility was een belangrijke thema op de beurs. Grote telecomleveranciers demonstreerden hun nieuwste smartphones en heel veel nieuwe tablet-pc's. Telecomdienstverleners lieten onder andere toestellen zien voor long term evolution (lte), een snelle 'high performance' data-overdracht systeem voor mobiele communicatie. LTE is de laatste stap in de richting van de vierde generatie (4G) netwerken met downloadsnelheden vanaf 100 Mbps.

Cloud

Bij CeBIT 2011 werd gekozen voor een andere hal-indeling: in plaats van een ordening op basis van ict-deelgebieden, is gekozen voor vier 'platformen': Pro, Gov, Lab en Life. De beursorganisatie hoopte exposanten op deze manier in staat te stellen hun klanten gerichter aan te spreken, bijvoorbeeld met cloud computing. Met het thema ‘Work and Life with the Cloud' legde de beurs een focus op het paradigma ‘cloud computing' waar de ict-markt van nu in de ban van is. Onderzoeksbureau Gartner verwacht dat in 2011 voor 68,23 miljard dollar aan clouddiensten wordt afgenomen. Dat is een groei van 16,6 procent. In 2014 is de markt voor clouddiensten goed voor 148,8 miljard dollar.

Social media

Sociale netwerken werden ook belicht, zoals Facebook, Twitter en Youtube. Er waren geen stands van deze bedrijven, maar andere standhouders speelden in hoe social media kan worden toegepast in zakelijke omgevingen. Dienstverlener T-Systems Multimedia Solutions had een demonstratie hoe het een bedrijven helpt op het gebied van ‘Social Media Evolution'.  Dat gebeurde door het middel van het implementeren van een ‘social media hub' waarmee web 2.0/activiteiten worden gebundeld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-03-07T14:30:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.