Three Ships betreedt de markt na eerste succes

Software verenigt middleware, tools en applicatie

Na tweeënhalf jaar productontwikkeling gaat de Nederlandse softwareproducent Three Ships actief de markt op. Het vijftien personeelsleden tellende bedrijf heeft de afgelopen periode gebruikt om een software-omgeving te bouwen, die algemeen directeur Wiel van den Berg typeert als 'hybride'.

Het product N@tworks bestaat uit middleware, tools en applicaties en wordt bij verzekeraar Hooge Huys en de slijterijen van supermarktketen De Boer Unigro ingezet voor elektronische handel en het ontsluiten van interne bedrijfssystemen via Internet. Met de applicatie van Hooge Huys hebben intermediairs toegang tot bedrijfsinformatie, zoals polissen en nieuwe producten, van de verzekeraar. Deze toepassing sleepte onlangs nog de eerste prijs van de Computable IT Award in de wacht.

COM-technologie

De kern van de hybride omgeving wordt gevormd door N@Template, een middleware-laag die gegevens, applicaties en andere componenten koppelt aan gebruikers. Die gebruikers benaderen het systeem met een browser, Visual Basic- of scripttaalapplicatie. Daarnaast maakt N@tcommerce deel uit van het productenpakket. Dit is een standaardapplicatie gericht op toepassingen voor elektronische handel op het gebied van informatiemanagement en elektronisch leren. N@tstudio is tenslotte de ontwikkelomgeving waarmee die applicaties ontwikkeld kunnen worden.
Directeur Van den Berg legt uit dat in een vroeg stadium van de productontwikkeling is gekozen voor COM (Component Object Model) van Microsoft als basis-technologie van N@tworks: "In 1996 zijn we begonnen met een evaluatie van COM en Corba. Commercieel gezien is het lastig voor Corba te kiezen. Netscape, Oracle, IBM en Sun zijn de belangrijkste aanhangers van Corba en zijn alleen geïnteresseerd in het verdrijven van Windows NT. Bovendien zitten deze bedrijven met een dubbele agenda aan tafel, als het gaat om de ontwikkeling van de Corba-standaard. Microsoft heeft alles in één hand."

Tweede Unix

Van den Berg is ook niet te spreken over Java, dat aan Corba gelieerd is. "Java lijkt een tweede Unix te worden. Voor dat je het weet, zijn 25 procent van je productontwikkelaars continu bezig met het poorten van je applicatie naar de verschillende dialecten van zo'n platform."
Naast productontwikkeling en het uitvoeren van de succesvolle projecten bij Hooge Huys en De Boer Unigro, gaat Three Ships nu actief op zoek naar klanten. "In eerste instantie hebben we een direct verkoopmodel gehanteerd om aanwezigheid in de markt te realiseren. Nu gaan we werken met de implementatiepartners IMM en CMG", aldus Van den Berg. Three Ships bouwt momenteel een consultancy-tak op die het partnerkanaal moet gaan ondersteunen. Volgend jaar reeds wil het bedrijf via partners de Britse, Duitse en Franse markt bestrijken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-18T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.