Steve Jobs praat weer met Apple

Steve Jobs, de roemruchte oprichter van Apple Computer die later ontslagen werd, is door de Macintosh-fabrikant weer binnengehaald voor advies in moeilijke tijden. In de speurtocht naar nieuwe alternatieven voor het eigen besturingssysteem zou Apple nu ondermeer in gesprek zijn geraakt met Next Computer, de onderneming die Jobs oprichtte na zijn vertrek bij Apple.

Jobs ontkent dat er diepgaande gesprekken over licenties of overnames plaatsvinden en stelt dat hij zijn oude geesteskind "slechts wat adviezen geeft". Gezien het verloop van de gesprekken tussen Apple en Be over zo'n nieuw besturingssysteem, mag er echter vanuit gegaan worden dat Apple op zoek is naar alternatieven.
In dit kader zou ook al gesproken zijn met Sun Microsystems voor het gebruik van de Unix-implementatie Solaris.
Apple is gedwongen te zoeken naar een nieuw besturingssysteem, omdat de eigen ontwikkeling ervan inmiddels in brede kring gezien wordt als een regelrechte mislukking. Het Copland-project, dat moest resulteren in de opvolger van het Mac OS, wordt geplaagd door overschrijdingen en technische problemen. MU

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-12-20T00:00:00.000Z Maurice van Uden
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.