IBM stopt met Win NT op Power-pc processor

De Power-pc van IBM zal Windows New Technology na versie 4 niet langer ondersteunen. Het concern maakte dit samen met zijn Power-pc-partners Bull en Motorola bekend. De reden voor deze opmerkelijke stap is de volgens eigen zeggen te lage vraag naar deze combinatie. Ook zouden er te weinig standaard applicaties op het platform beschikbaar komen.

Binnen IBM zal Windows NT overgelaten worden aan de PC-divisie. Bull zoekt een nieuwe partner voor symmetrisch parallelle systemen op basis van Intel. De beslissing knaagt aan de geloofwaardigheid van Motorola als systeemleverancier, aldus een commentaar van adviesbureau Meta Group.
Op de lange termijn betekent dit dat de investeringen van IBM niet langer verdeeld hoeven te worden over de twee besturingssystemen AIX (Unix) en NT. Er kan dan ook meer geld en aandacht besteed worden aan de Unix-omgeving. Meta verwacht hiervan op de langere termijn positieve resultaten.
Voor NT betekent dit een regelrechte terugslag. Het besturingssysteem draait nog slechts op twee hardwareplatformen: Intel en Digitals Alpha. MU

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-12-20T00:00:00.000Z Maurice van Uden
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.