Tekort Pentium Pro blijft tot medio 1997

"Het tekort aan Pentium Pro-processoren houdt aan tot medio volgend jaar. Derhalve moeten ondernemingen nog geen planningen opstellen die brede invoering van deze processor voorstaan. Pas in de tweede helft van het volgende jaar kunnen belangrijke prijsverlagingen tegemoet gezien worden", aldus een commentaar van IT-adviesbureau Gartner Group op het huidige tekort aan snelle processoren van Intel.

Kanttekening bij deze opmerking is de verwachting van Gartner dat grotere PC-leveranciers minder problemen kennen door dit tekort. "Bedrijven als IBM, Compaq en HP hebben langdurige contracten met Intel. Hun orders zullen dan ook eerder uitgevoerd worden."
Kleinere producenten noemen deze handelswijze van Intel oneerlijk, zo signaleert het adviesbureau. "Intel heeft geen enkele indicatie van produktieproblemen afgegeven voordat het te laat was", zou een veelgehoorde uitspraak zijn.

Conservatief

De huidige problemen van Intel vinden volgens Gartner hun oorsprong in de veel te conservatieve afnameschattingen voor de Pentium Pro. De sterke vraag naar deze processor heeft ertoe geleid dat de fabrieken nu op volle toeren draaien, maar desondanks niet aan de vraag kunnen voldoen.
"Intel is niet in staat om de produktie zonder meer op te voeren zonder een tekort aan bepaalde onderdelen te zien ontstaan. De Pentium Pro is veel moeilijker te produceren dan de Pentium. Dit resulteert in een hogere uitval bij de fabricage", stelt het adviesbureau. MU

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-12-20T00:00:00.000Z Maurice van Uden
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.